Politie Gelderland-Zuid

Geslaagde tweede ontmoedigingsactie hennepkwekerijen

Zaltbommel en Maasdriel 03-11-2004 - (01)

De politie in district De Waarden heeft haar aanpak van illegale hennepkwekerijen vandaag met succes vervolgd. Dinsdag is zij van start gegaan met een groot opgezette aanpak van illegale hennepkwekerijen.

Resultaten
Vandaag zijn op 20 locaties invallen gedaan. In Aalst, aan de Maasdijk werd een hennepdrogerij aangetroffen met een nog onbekende hoeveelheid kilos henneptoppen. In de woning zijn de 44-jarige en 17-jarige bewoner aangehouden. In de kleding van deze 17-jarige werden 51 xtc-pillen aangetroffen. Daarnaast is ook een gasalarmpistool in beslaggenomen.

In de gemeente Zaltbommel werd in een woning aan de Heilige Geeststraat een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 61 planten en 2500 stekjes. Aan de Karstraat werden 200 planten aangetroffen. De bewoners van deze twee panden worden op een later moment gehoord. Alle planten en de voor de kweek noodzakelijke apparatuur zijn in beslaggenomen en vernietigd.

Dinsdag werden 13 panden bezocht en in totaal 2800 planten aangetroffen.Over de achtergronden van deze actie is dinsdag een bericht geplaatst.