Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 29 oktober en 2 november 2004

Op vrijdag 29 oktober 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Raadpleging van de commissie Stedelijke Ontwikkeling inzake speelplaats Solislaan
Het college verneemt graag het oordeel van de commissie Stedelijke Ontwikkeling over de vraag of tegen de uitspraak in kort geding, over de speelplaats Solislaan, al dan niet beroep wordt aangetekend danwel een bodemprocedure wordt opgestart. Het college zelf wil geen beroep aantekenen of procedure starten.

---

Het continueren van de I/D-subsidie voor I/D-werknemers die op 1 januari 2005 53 jaar of ouder zijn
Het college heeft besloten het besluit van 7 september te wijzigen in die zin dat voor I/D-ers die op 1 januari 2005 53 jaar of ouder zijn het huidige contract wordt voortgezet tot pensioengerechtigde leeftijd of totdat uitstroom plaatsvindt.

Op dinsdag 2 november 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Beëindiging erfpachtrecht
Het college heeft besloten de erfpachtovereenkomsten voor twee percelen aan de Bermweg per 1 januari 2006 te beëindigen. Het betreft de overeenkomsten met Hoogheemraadschap van Schieland en gaat over de percelen uit sectie A, nummer 5014 en 5073.

Wijziging Gemeenschappelijke regeling stadsregio Rotterdam Het college heeft ingestemd met het voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Stadsregio Rotterdam. De regeling maakt het mogelijk dat in plaats van de rijksoverheid of provincie de Stadsregio Rotterdam het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing onder de aangesloten gemeenten verdeeld.
[Procedurevoorstel: agenda commissie Algemene- en Bestuurszaken en agenda raad.]

Gevolgen wet Elektronisch bestuurlijk verkeer Het college heeft besloten vooralsnog geen verzoeken om besluiten te aanvaarden (vergunningen, beslissingen op bezwaren) via de elektronische weg. Ook maakt de gemeente geen formele besluiten via de elektronische weg kenbaar aan burgers of bestuursorganen. De betrouwbaarheid en vertrouwelijkheid van het elektronische verkeer kunnen nog niet voldoende worden gewaarborgd. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Algemene- en Bestuurszaken]

Onderzoek locaties buurthuis s-Gravenland
Naar aanleiding van een motie die in november 2003 door de raad werd aangenomen, heeft de gemeente Capelle aan den IJssel onderzocht op welke plek in s-Gravenland een buurthuis zou kunnen komen. De gemeente heeft tien locaties onderzocht. Over dit onderwerp volgt een persbericht.

Voorontwerpbestemmingsplan s-Gravenweg-West 2004 Het college heeft ingestemd met de beantwoording en de conclusies uit het inspraakrapport voorontwerpbestemmingsplan s-Gravenweg-West 2004. Na verwerking van de aanpassingen wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

2e Voortgangsrapportage Brede School Netwerken De 2e voortgangsrapportage Brede School Netwerken is door het college vastgesteld. De strekking van de rapportage is dat vier Brede School Netwerken zijn gerealiseerd, diverse activiteiten zijn gestart en dat de beleidsplannen per wijk eind 2004 verschijnen. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening.]

Evaluatie experiment woonruimteverdeling, loslaten woonduur Het college heeft kennis genomen van de evaluatie van het experiment woonruimteverdeling, van woonduur naar inschrijfduur. De conclusie die getrokken kan worden is dat het experiment is geslaagd; de gemiddelde slaagkans voor starters is toegenomen. Vooral de Capelse starters hebben hiervan geprofiteerd. Over dit onderwerp volgt een persbericht.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Notitie vangnetconstructie schoolzwemmen
Het college heeft de discussienotitie Vangnetconstructie schoolzwemmen met de daarin opgenomen opties vast te stellen en vrij te geven voor discussie in de commissie Dienstverlening. Het college heeft de voorkeur om de regeling schoolzwemmen gewijzigd voort te zetten. Het college wil de door de gemeente gefinancierde lesduur maximeren, een de ouderbijdrage invoeren en communicatie met allochtone zelforganisaties starten.

Notitie Stand van zaken Regionaal Koop Huur Bouw en Sloopscenario (RKHBS)
De notitie Stand van zaken Regionaal Koop Huur Bouw en Sloop-scenario is opgesteld. Dit ter informatie voor de Commissie Stedelijke Ontwikkeling. Wethouder de Jong zal de commissie informeren over de actuele stand van zaken wat betreft de onderhandelingen met de Stadsregio.

Adviescommissie Verkeer en Vervoer
Op basis van overleg met de adviescommissie Verkeer en Vervoer over het collegebesluit van 12 oktober 2004 besluit het college:
- In afwijking van het advies van de A.V.V. in te stemmen met het plaatsen van een parkeerverbodbord aan het begin van de woongedee ltenvandeAnzere.Ditmetdeaantekeningdathet plaatsen van een dergelijk bord ook op andere plaatsen in de gemeente zal worden toegestaan.

- In overeenstemming met het advies van de A.V.V. niet over te gaan tot het aanbrengen van een parkeerverbod aan de oostzijde van het gedeelte van de Anzere, gelegen tussen de Meeuwensingel en de Mient.