Gemeente Rotterdam

Rotterdam, 3 november 2004

De brute moord op Theo van Gogh heeft de samenleving opgeschrikt. Mensen zijn verward en weten soms niet met wie zij over hun angsten en andere emoties kunnen praten. Daarom heeft het Centrum voor Dienstverlening (CvD) een hulplijn opengesteld voor Rotterdammers.

Het telefoonnummer is: 010-4401011

De lijn wordt bemand door professionele hulpverleners. Indien nodig wordt een tolk ingeschakeld. Het nummer wordt vanaf vandaag opengesteld. Het nummer is 24 uur per dag te bereiken.

De lijn is voor iedereen bedoeld die zijn hart wil luchten. Dit kunnen allerlei bevolkingsgroepen zijn. Wij denken ook aan ouderen die thuis zitten en wellicht angstig zijn om boodschappen te doen. Als mensen met iemand willen praten, bel gerust.

Wij verwachten gevoelens van angst en boosheid. Verwarring over het groeiende extremisme van verschillende kanten. Mag je nog wel zeggen wat je denkt? Mag je afwijkende meningen hebben? Mag je hier nog wel wonen? En wil je hier nog wel wonen?

Het CvD is een organisatie die zich richt op de kwetsbare groepen in de samenleving. Bekende projecten van het CvD zijn het Crisiscentrum, opvang van dak- en thuislozen, het Stedelijk Maatschappelijk Werk, maar ook vluchtelingenopvang. Het CvD vindt de vrijheid van meningsuiting een belangrijke verworvenheid. Vandaar dit initiatief om met elkaar in gesprek te blijven.

[sitestat.gif?name=Telefoonlijn open om hart te luchten over de moord op Theo Van Gogh&nr=2043333]