Gemeente Leiden

Uitspraak Raad van State geen negatieve gevolgen voor realisatie bedrijvenpark Oostvliet.

Vandaag heeft de Raad van State laten weten dat het verzoek om schorsing of een voorlopige voorziening van verschillende instanties over de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder (VVO) het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van het bestemmingsplan Oostvlietpolder, is toegewezen. Op vrijdag 15 oktober jl. behandelde de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag het verzoek tijdens een openbare zitting.

Dat het verzoek om een voorlopige voorziening is toegewezen betekent voor de gemeente Leiden dat nog niet gestart kan worden met de voorbereidingen voor de aanleg van het bedrijvenpark, totdat de Raad van State definitief uitspraak doet. De bodemprocedure die momenteel loopt wordt naar verwachting begin 2005 afgerond. Op datmomentisdetijddusrijpvoordehetopstartenvandevoorbereidendewerkzaamheden.

De gemeente Leiden betreurt de uitspraak van de Raad van State, met name omdat het de voorbereidingen van het bedrijvenpark mogelijkerwijs bemoeilijkt. De Raad van State stelt vraagtekens bij de voorgestelde verkeersafwikkeling en de fasering van de ontwikkeling van het bedrijvenpark, zoals die in het bestemmingsplan is opgenomen. Ook zijn er vragen met betrekking tot de luchtkwaliteit. Deze problematiek speelt landelijk sinds enige tijd bij de ontwikkeling van bedrijventerreinen langs snelwegen en kan dus niet uitsluitend op lokaal niveau worden opgelost.


---


Gemeente Leiden