Gemeente Capelle a/d IJssel

BSN Oostgaarde fuivend van start

Foto: Peter Molkenboer
In Schollevaar werd op 3 november de start van BSN gevierd.

BSN is begonnen, en hoe! Diverse activiteiten zijn georganiseerd en er hebben al veel kinderen aan deelgenomen. Maar om nog eens heel duidelijk te laten weten dat het Brede School Netwerk bestaat, wordt op woensdag 24 november een groot startfeest gegeven in de wijk Oostgaarde. Dit feest barst los om 13.00 uur in de gymzaal aan de Beemsterhoek en duurt tot 16.00 uur.

Circusvoorstelling
Bij een feest horen natuurlijk traktaties, limonade, snoepjes en cadeautjes voor alle kinderen. Er is echter één groot cadeau voor alle kinderen in de wijk, dat niet door hen uit te pakken is: een fantastische voorstelling. Niet alleen om naar te kijken, maar ook om aan mee te doen. De voorstelling gaat over het circus. De circusdirecteur in hoogsteigen persoon ontvangt alle kinderen aan de deur en helpt ze een mooi plekje uit te zoeken.

Echte hit
Er treden echte acrobaten op, een heel rare clown, maar ook een mooie mevrouw die van alles kan en leuke dingen met de kinderen onderneemt. Zo wordt er gedanst: de BSN Shuffle op een echt BSN-lied. Alle kinderen op het feest leren dit lied en deze dans. Het is de bedoeling dat de kinderen dit weer leren aan hun vriendjes en vriendinnetjes, zodat iedereen in Capelle straks dit lied kan zingen en de BSN Shuffle kan dansen. Wie weet wordt het een hit!

De circusvoorstelling is verdeeld over twee groepen: voor de kinderen uit groep 1 tot en met 4 is de voorstelling van 13.00 tot 14.30 uur. Voor de kinderen uit groep 5 tot en met 8 van 14.30 tot 16.00 uur. De ballonnenwedstrijd vindt wel gezamenlijk plaats. Alle kinderen laten op hetzelfde moment de ballonnen de lucht in. Het kind van wie de ballon het verste komt, krijgt een mooie prijs.

Kinderen die willen komen, kunnen zich opgeven bij hun juf of meester. Natuurlijk zijn de ouders ook welkom. In Schollevaar-Oost was op 3 november een startfeest. Ook in de andere wijken zal de start van BSN feestelijk gevierd worden.