LAD

Overeenstemming positie aiotos

In het principeakkoord CAO SBOH 2003-2004 hebben LAD en SBOH, werkgever van huisartsen in opleiding, overeenstemming bereikt over de positie van de aiotos (arts in opleiding tot huisarts en onderzoeker). De CAO SBOH 2003-2004 heeft een looptijd met terugwerkende kracht van 1 september 2003 tot 1 september 2004.

Salarisparagraaf
In het principeakkoord is afgesproken dat de salarisparagraaf voor de aioto voor de eerste drie jaar van de opleiding gelijk is aan die van de haio. Over het salarisniveau voor het vierde, vijfde en zesde jaar voerden LAD en LOVAH met SBOH nog overleg.
Afgelopen week werd nog vrij onverwacht overeenstemming bereikt. SBOH kon er uiteindelijk van worden overtuigd dat voor de aioto in het vierde, vijfde en zesde jaar een salarisschaal moet gelden die gelijk is aan die van de arts-assistenten bij de CAO Academische Ziekenhuizen (schaal 10).
Hiermee wordt de CAO SBOH volledig op de aioto van toepassing.

Individueel bericht
SBOH zal met de aiotos contact opnemen over toepassing van de nieuwe regeling. Vanwege verschillende startdata van de opleiding kan de ingangsdatum per aioto verschillen.

CAO-onderhandelingen
Het overleg over een nieuwe CAO SBOH is inmiddels gestart. Op de agenda staan onder andere de nieuwe kinderopvangregeling die op 1 januari 2005 ingaat en de reiskostenvergoeding. De volgende onderhandelingsronde staat gepland op 16 november 2004.

Laatst gewijzigd: 03-11-2004