Algemene Rekenkamer



Rectificatie

Algemene Rekenkamer

-29 oktober 2004-

Bemiddeling en reïntegratie van werklozen

Op woensdag 3 november 2004 publiceert de Algemene Rekenkamer het rapport Bemiddeling en reïntegratie van werklozen.

De Algemene Rekenkamer onderzocht wat het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en het Uitvoeringsinstituut Werkgeversverzekeringen (UWV) doen om werklozen weer aan een baan te helpen. CWI begeleidt mensen met een WW-uitkering bij het vinden van werk. Heeft dit geen resultaat, dan neemt UWV het na een half jaar over. CWI geeft hiervoor een reïntegratieadvies. Mensen met een bijstandsuitkering worden overgedragen aan sociale diensten van de gemeenten.

De Algemene Rekenkamer onderzocht wat het beleid voor de reïntegratie van WW'ers is, wat de prestaties zijn en welke oorzaken een goede bemiddeling en reïntegratie door CWI en UWV in de weg staan.

De pers kan exemplaren van het rapport en het bijbehorende persbericht op woensdag 3 november 2004 om 9.00 uur onder embargo afhalen aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag. Zoals gebruikelijk kan hier niet over gepubliceerd worden totdat de Algemene Rekenkamer het rapport aan de Tweede Kamer heeft gepresenteerd. Het embargo geldt daarom tot woensdag 3 november 2004, 11.30 uur. Het rapport staat vanaf 11.30 uur ook op www.rekenkamer.nl



Algemene Rekenkamer