Politie Hollands Midden

Regio Woensdag te zien bij Team West

Woensdag 3 november na het nieuws van 18.15 uur zijn in het Opsporingsprogramma 'Team West' de volgende onderwerpen te zien. Politie Hollands Midden zoekt een man die in mei van dit jaar in Ter Aar met een smoes de bankpas en pincode van een 84-jarige mevrouw in handen kreeg. Hij liep vanaf de woning van de vrouw rechtstreeks naar een geldautomaat en nam een grote som geld op. In een reconstructie ziet u hoe deze babbeltruc is gepleegd. De dader is door een bewakingscamera bij de geldautomaat vastgelegd. Politie Hollands Midden laat de foto's zien en zoekt getuigen die de man herkennen. Politie Haaglanden vraagt de aandacht voor een diefstal van een schilderij. Begin oktober is een schilderij gestolen uit het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Het schilderij 'Dynamisch geschilderde tulpen' hing op een tentoonstelling op de tweede etage van het ziekenhuis. In de uitzending wordt een afbeelding van het schilderij getoond en roept men mensen op zich te melden als ze weten waar het doek nu is. In de reportage ook aandacht voor babbeltrucs. Ze zijn er in vele soorten en maten. De meest gebruikte trucs worden op een rijtje gezet en een verslaggever probeert met een smoes woningen binnen te komen om zo te laten zien hoe makkelijk je slachtoffer kunt worden van een babbeltruc. Natuurlijk krijgt u ook tips over hoe u kunt voorkomen dat u de dupe wordt van een 'babbelaar'.

Leiden Verdachte van overval in woning aangehouden

De politie heeft op maandag 1 november omstreeks 20.40 uur een 44-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het plegen van een overval in een woning aan de Duinhof. Omstreeks 18.50 uur werd aan de deur gebeld bij de 71-jarige bewoner. Een man liep de woning binnen en gaf de bewoner een duw waardoor deze ten val kwam. De man heeft de woning kort doorzocht en ging er vervolgens vandoor met een geldbedrag. De bewoner herkende de man echter uit de omgeving en schakelde de politie in. Deze hield de verdachte korte na de overval aan.

Gouda Vrouw beroofd van tas

Een 84-jarige Goudse is maandag 1 november even na 16.30 uur beroofd van haar tas. De vrouw liep over de Binnenkade toen er vanuit de richting van de 2de kade een jongen aan kwam fietsen. De jongen trok de tas uit haar hand en fietste door in de richting van de Karnemelksloot. De vrouw kwam ten val op haar gezicht. Volgens een getuigen fietste de jongen vervolgens de brug over en via het pad richting de achterzijde van het stadskantoor. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de jongen, maar heeft hem niet meer aangetroffen.

Gouda Taxi-chauffeur mishandeld

Een 51-jarige taxi-chauffeur uit Rotterdam is in de nacht van dinsdag 2 november na een taxi-rit mishandeld door een klant. Na de rit vanuit Rotterdam, omstreeks 03.15/03.25 uur wilde de man op het Regentesseplantsoen uitstappen, maar weigerde te betalen. In plaats daarvan sloeg hij de chauffeur met een slagvoorwerp op het hoofd. De chauffeur wist snel de auto te verlaten. Bij de auto ontstond een worsteling waarbij de man wist te ontkomen en wegrende in de richting van de Nieuwe Haven. De politie heeft na de melding direct in de omgeving gezocht maar heeft de man niet meer aangetroffen. De chauffeur werd met een hoofdwond overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Gouda via telefoonnummer 0900 - 8844.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 2 november 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --