Gemeente Breda

Reactie gemeentebestuur van Breda op moord Theo van Gogh


Het gemeentebestuur van Breda is, zoals de gehele samenleving, geschokt door de brute moord op Theo van Gogh. Burgemeester en wethouders voelen een diepe behoefte om hun gevoelens van onmacht en onrust te delen met de Bredase samenleving.

Daarom is een speciale ontmoeting georganiseerd met vertegenwoordigers van wijk- en dorpsraden, allochtone groeperingen en diverse geloofsgemeenschappen. Dit gebeurt woensdagavond 3 november in het Stadhuis om 20.00 uur. Daarbij vertegenwoordigen burgemeester Van der Velden, wethouder Heerkens en wethouder Oomen het college van Breda.

Dergelijke grote gebeurtenissen als de moord op Theo van Gogh leiden tot grote emoties in de samenleving. Het gemeentebestuur wil daarom tijd nemen voor en stilstaan bij de gevoelens die de moord oproept. Burgemeester en wethouders willen onderstrepen dat Breda met elkaar een samenleving vormt en daarbij niemand uitsluit.

Nu in Nederland vele spontane en georganiseerde reacties loskomen, zowel van de regering als van andere instellingen en personen, wil het college van B & W ook de inwoners van Breda in de gelegenheid stellen te reageren. Dat kan per brief naar: het college van B&W, Postbus 90154, 4800 RH Breda, of per e-mail naar: communicatie.bd@breda.nl. Het gemeentebestuur beschouwt reacties als een onderstreping van de saamhorigheid en tolerantie waarop de Bredase samenleving is gebaseerd.

Breda, 2 november 2004