Provincie Utrecht

Persbericht

Provinciale steun voor arbeidsmarktprojecten

2-11-2004
Om een impuls te geven aan de werkgelegenheid in de provincie Utrecht werken GS mee aan twee arbeidsmarktprojecten. Met de provinciale bijdragen is een bedrag van in totaal ruim 130.000 euro gemoeid.

Werken in de zorgsector

Het vinden van geschikte stageplaatsen in de zorgsector is momenteel problematisch. In Midden-Nederland is sprake van 600 stageplaatsen die kwalitatief niet goed aansluiten op de opleiding. Wanneer hier niets aan gedaan wordt, wordt uitval van studenten gevreesd en ontstaat er in 2007 een kwantitatief tekort van ongeveer 450 gekwalificeerde medewerkers. De stichting Zorg en Arbeidsmarkt is daarom een tweejarig project begonnen, in samenwerking met de vijf zorgsectoren en opleidingsinstituten. Bedoeling is om de vraag beter te laten aansluiten op het aanbod van stageplaatsen. Stageplaatsen worden op een eenduidige en transparante manier aangeboden, waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van matching-software. GS hebben in principe besloten om aan dit project 88.000 euro bij te dragen. De provincie neemt daarmee 40 procent van de totale kosten voor haar rekening.

People First, Zeist
Onder deze titel voert stichting Werkkartaal in Zeist een project uit, met als doelstelling om 20 werkzoekenden met een forse afstand tot de arbeidsmarkt bij te scholen voor een geschikte baan in de meubelindustrie, de interieurbouw of in metaal- en electrobedrijven. Hierbij wordt samengewerkt met o.a. de opleidingsfondsen van de betreffende brancheorganisaties. Het project loopt tot najaar 2005 en zet zich met name in voor werklozen in Zeist en directe omgeving met een zwakke arbeidsmarktpositie, waaronder jongeren. GS hebben besloten om aan dit project ruim 42.000 euro beschikbaar te stellen. Het project kan ook rekenen op financiële steun van de Europese Commissie.

Laatst gewijzigd op 11/02/2004 02:31:39 PM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl