Gemeente Oss


29/10/2004 - Bouwplan Klaphekkenstraat: inspraak 15 november

Op 21 september hebben burgemeester en wethouders besloten om in principe medewerking te verlenen aan het bouwplan voor een appartementengebouw aan de Klaphekkenstraat te Oss. Op het perceel stond eerder een winkelpand en het ligt tussen de plek waar voorheen het café De Egelantier stond en het pand van Dominos Pizza aan de Klaphekkenstraat 5A. Na het afbranden van het winkelpand in 1995 is het perceel niet meer bebouwd. Het bouwplan voorziet op de begane grond in circa 275 m2 verhuurbare commerciële ruimte/detail-handel. Op de tweede en derde bouwlaag zijn elk 3 appartementen en op de deels terugliggende vierde bouwlaag 2 penthouses gepland. Het parkeren geschiedt middels carports op het achterterrein. Dit terrein is te bereiken via een doorgang nabij het gebouw en over een perceel dat ook in eigendom is bij de ontwikkelaar. De bouwhoogte bedraagt in de rooilijn aan de Klaphekkenstraat ruim 9 meter en de totale hoogte ter plaatse van de vierde terugliggende bouwlaag ruim 12 meter.
Omdat het bouwplan niet voldoet aan het geldende bestemmingsplan Centrum (1975) is besloten tot het volgen van de zelfstandige projectprocedure zoals is beschreven in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). Wanneer deze procedure is doorlopen kan met gebruikmaking van een vrijstelling ex artikel 19, lid 1 WRO de bouwvergunning worden verleend.

Inspraak
De eerste stap van de procedure bestaat uit de zogenaamde inspraakprocedure. Inspraak is bedoeld om van gedachten te wisselen over het bouwplan. Het bouwplan ligt daarom van donderdag 4 november tot en met woensdag 1 december 2004 voor een ieder ter inzage:
* in het informatiecentrum dn Osse winkel in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdagen tot 19.00 uur;

* bij de balie van de dienst Publiekszaken Bouwen en Wonen op de tweede verdieping van het gemeentehuis, eveneens aan de Raadhuislaan, op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder een schriftelijke inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Oss, Postbus 5, 5340 BA te Oss.

Inspraakavond
Er bestaat tevens gelegenheid om een mondelinge inspraakreactie te geven. Dit kan tijdens de inspraakavond die voor dit bouwplan wordt georganiseerd op maandag 15 november 2004. De bijeenkomst wordt gehouden op de begane grond van het Waterschapsgebouw aan de Raadhuislaan 30 en begint om 19.30 uur. Tijdens deze avond wordt er een toelichting gegeven op het bouwplan en bestaat er gelegenheid om hierop te reageren en om vragen te stellen aan de ontwikkelaar en de gemeente. De ingekomen reacties worden verzameld in een Eindverslag inspraak. Na positieve besluitvorming van het college hierover zal de volgende stap in de procedure namelijk de zienswijzenprocedure - starten.