Gemeente Nijmegen

persbericht 3 november 2004 p102

Archief Katholiek Documentatiecentrum niet naar Gemeentearchief Nijmegen

Het archief van het Katholiek Documentatiecentrum (KDC) wordt niet ondergebracht in het Archief Nijmegen. Onderhandelingen hierover tussen de Gemeente Nijmegen en de Radboud Universiteit Nijmegen, zijn door de universiteit afgebroken.

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen betreurt het besluit van de universiteit het archief niet in Nijmegen onder te brengen. Het KDC is op dit moment onvoldoende in staat zelf het waardevolle archief op verantwoorde wijze te beheren. Het college hecht er grote waarde aan dat het archief in Nijmegen blijft. Vanuit deze achtergrond zijn ruim twee jaar geleden de onderhandelingen gestart over het beheer van het archief tussen de Radboud Universiteit Nijmegen en de Gemeente Nijmegen.

De gemeente heeft deze zomer offerte ingediend die ook volgens de Radboud Universiteit Nijmegen aan alle gestelde eisen en uitgangspunten voldeed. Ook zijn alle juridische aspecten uitgewerkt.

Het college betreurt dan ook dat de universiteit in dit late stadium alsnog de onderhandelingen zonder resultaat heeft afgebroken.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 024-3292380

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen