Ingezonden persbericht

Six Sigma & Lean Merits - opgericht door Merel Ritsma

TRAININGS- EN ADVIESBUREAU VOOR PROCESVERBETERING



AMSTELVEEN, 20041103 -- Amstelveen, 2 november 2004 - Per 1 september heeft Six Sigma & Lean MERITS, een nieuw trainings- en adviesbureau gespecialiseerd in procesverbeteringen, haar deuren geopend. MERITS, dat gevestigd is in Amstelveen, biedt advies en training op het gebied van het efficiënter en doelgerichter indelen van belangrijke bedrijfsprocessen. Dit is mogelijk door toepassing van beproefde optimalisatiemethodes zoals Six Sigma en Lean, gericht op klanttevredenheid en procesverbetering, waardoor omvangrijke kostenbesparingen gerealiseerd kunnen worden. Veel ondernemingen, waaronder General Electric, Motorola, Dell, Citigroup, ABN AMRO en Getronics gebruiken Six Sigma en Lean methodes reeds om hun dienstverlening te verbeteren.


De diensten die MERITS zijn klanten aanbiedt zijn:
- SigmaScan® - een compacte analyse om het potentieel voor procesverbetering in kaart te brengen en te peilen hoe ontvankelijk de medewerkers voor verandering zijn.
- Op maat gemaakte Six Sigma en Lean trainingen in het Nederlands, Engels of Duits.
- Begeleiding en evaluatie van Six Sigma en Lean projecten.
- Advies en interim-management bij het opzetten van een Six Sigma of Lean initiatief

Six Sigma & Lean MERITS is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Merel Ritsma en Lucas Maas. Beiden hebben jarenlange ervaring in het adviseren en begeleiden van organisaties op het gebied van kwaliteitsverbeteringen.

Merel Ritsma heeft een internationale carriere achter de rug bij Procter & Gamble en General Electric in Nederland, Belgie, Engeland, de Verenigde Staten en Japan. Vanaf 1995 begint General Electric (GE) binnen alle bedrijfsprocessen het verbeteringsprogramma Six Sigma in te voeren, met als resultaat 15 miljard dollar winstverbetering tijdens de afgelopen 9 jaar. Merel is aktief betrokken bij dit programma en ontvangt in 2000 haar Six Sigma Black Belt certificaat, ondertekend door ex-CEO Jack Welch. Na promotie tot Master Black Belt, accepteert ze in 2002 een nieuwe uitdaging binnen GE Capital te Amsterdam, waar ze leiding geeft aan een team van 60 werknemers verspreid over 12 Europese locaties. Merel is tevens frequent spreekster op nationale en internationale conferenties op het gebied van Six Sigma en Lean en publiceert artikelen in vaktijdschriften zoals 'Six Sigma Today'.

Lucas Maas heeft een 25-jarige carrière achter de rug bij Johnson & Johnson en General Electric. In 1995 wordt hij één van de grondleggers van Six Sigma bij GE en certificeerd als eerste Master Black Belt in Europa. Tot 1999 geeft hij leiding aan de Europese Six Sigma organisatie, waarna hij directeur wordt van het ESR bedrijfsonderdeel van GE Plastics. Hij trainde en begeleidde in totaal 30 Master Black Belts, 300 Black/Green Belts en was direct betrokken bij meer dan 1500 Six Sigma projecten Tijdens de bijna 4 jaar die hij zelfstandig werkt, hielp hij een grote groep bedrijven, waaronder Thyssen Krupp, Dow, Daimler Chrysler en T-Mobile.

VOOR MEER INFORMATIE:

Six Sigma & Lean MERITS
Veenendaalplein 2
1185DD Amstelveen

Tel: +31 20 75 11 277
Fax: +31 20 75 11 276
Email: info@merits.nl
Internet: www.merits.nl




Ingezonden persbericht