Ingezonden persbericht

Poëziecircus: komt dat zien!
Het Festival Mooie Woorden is vandaag van start gegaan in Utrecht. Op donderdag 4 november 2004 vindt het duizelingwekkende hoogtepunt plaats, dus zet dat even in uw agenda: Poëziecircus in café De Leugen. Zoals gebruikelijk is de piste gereserveerd voor de grootste nieuwe talenten uit de wereld van literatuur en muziek. Artiestentemmer Alexis de Roode presenteert.

Met cabaretier Coen Jutte, met Sander Meij, winnaar van de publieksprijs van de Amsterdamse Poëzieslag in Festina Lente; Marlies Somers, winnaar van de jury- én publieksprijs bij de Poëzieslag in Zeist; Bernard Wesseling, ervaren slammer en schrijver van de roman De Favoriet; Tom Zinger, bluesdichter en lid van dichterscollectief De Residentie; en Soccer Committee met zang en elektrische gitaar.

Datum: donderdag 4 november 2004.
Locatie: Café De Leugen
Loeff Berchmakerstraat 10, Utrecht (tegenover Neude)
Tijd: 20.30 h
Entree: GRATIS

Voor meer informatie over Het Poëziecircus kunt u contact opnemen met:
Gina van den Berg, (030) 229 06 15, e-mail rcadvandenberg@hotmail.com
Zie ook onze website: www.poeziecircus.nl

Meer informatie over de artiesten:

TOM ZINGER
Treedt op, slamt, schrijft over liefde en muziek op straat. In een taal die hij spreekt, mixt hij verzonnen trauma´s met waargebeurde narigheid. Zinger zelf: Poëzie is mijn blues. Wel word ik er vaak verrotte vrolijk van.Hij publiceerde in diverse (internet)magazines, won hier en daar een slam (Festina Lente, Zingo) en maakt onderdeel uit van dichterscollectief De Residentie.

BERNARD WESSELING
Routiné op de dichtpodia. Met herkenbare eigen stijl en stevige performance boekte hij de afgelopen jaren diverse successen op bekende podia (Festina Lente, VU poëzieprijs). Wesseling werkt momenteel aan zijn eerste dichtbundel maar begin dit jaar verscheen zijn debuutroman al: De Favoriet, met positieve ontvangst in de pers (het parool, de volkskrant) en op tv (Papaul van Paul de Leeuw). Op 12 november staat Bernard Wesseling op het Crossing Border festival in Den Haag.

SOCCER COMMITTEE
Achter de eenmansformatie Soccer Committee schuilt muzikaal talent Mariska Baars. Haar minimalistische liedjes met zang en electrische gitaarbegeleiding, zijn een sensatie. Eerder was Baars leadzangeres van de band Oloid, en trad ze op met het Amerikaanse Spokane en Julia P. uit Amsterdam.

MARLIES SOMERS
Speelde gastrollen in diverse televisieseries, tourde met een kindervoorstelling door het land, trad op met zelfgeschreven liedjes en geeft stem aan wereldberoemde karakters als Teletubby Po en Miesje Mooi uit Sesamstraat. Vorig jaar werkte ze aan een nummer voor de film Phileine zegt sorry. Tijdens haar pogingen Nederlandstalige liedjes te schrijven werden haar eerste gedichten geboren. In september j.l. won ze met haar eerste poëzie optreden zowel de jury- als de publieksprijs van SlamZeist.

SANDER MEIJ
Won in oktober de publieksprijs van de Amsterdamse poëzieslag in Festina Lente. Meij schakelt bij elk gedicht moeiteloos een ander idioom in: of het nu de gezwollen toon van een groots lofdicht op het Nederlands landschap betreft of de Jordanese tongval van een (in plat Amsterdams) bakkeleiend echtpaar, Sander Meij overtuigt. Meij is een dichter, maar binnen zijn gedichten een acteur. En met elk gedicht schrijft hij een glansrol voor zichzelf, die hij vervolgens met verve vervult.

COEN JUTTE
Het afgelopen seizoen stond Coen Jutte samen met cabaratier Rob Kamphues op de planken met de voorstelling Tijd Zat. Deze voorstelling was 21 april 2003 bij BNN op Nederland 2 te zien. Dit jaar heeft Coen voor het eerst een soloprogramma. Daarnaast is hij ook nog directeur van stichting De Nationale Proeftuin, een stichting die zich inzet voor de biodiversiteit in Nederland.

EINDE PERSBERICHT