Gemeente Hengelo

programma dag van de industrie Hengelo op 4 en 5 november 2004

In het landelijk persbericht van ITSO is aandacht gevraagd voor de Dag van de Industrie op 22 april a.s. in de elf ITSO gemeenten. De gemeenten, aangesloten bij het Industriële Technologie Steden Overleg (ITSO), organiseren op deze datum een keur aan publicitaire en beleidsmatige activiteiten om de industrie onder de aandacht van het brede publiek te brengen. De Dag van de Industrie is in de gemeente Hengelo doorgeschoven naar 4 en 5 november 2004. Het programma is inmiddels bekend en het belooft enkele leerzame aspecten uit het industrieel verleden van de gemeente Hengelo te gaan belichten voor met name de jeugd van de gemeente.

Activiteit in de gemeente Hengelo

Tijdens de Dag van de Industrie in de gemeente Hengelo vinden twee activiteiten plaats. Leerlingen van enkele scholen uit de gemeente Hengelo worden uitgenodigd om de industrie expositie in één van de voormalige industriegebouwen van Stork te bezoeken. Tijdens de rondleiding worden de leerlingen door middel van doe-activiteiten bij de tentoonstelling betrokken. Zon 25 bedrijven zullen een indruk gaan geven van hun bedrijfsprocessen en hun producten om de jeugd kennis te laten maken met de industrie in de gemeente Hengelo. De expositie wordt in samenwerking met het Techniekmuseum HEIM, betrokken partijen, scholen en bedrijven georganiseerd. Daarnaast wordt een industrieel filmfestival gehouden, waarbij films worden getoond van het industrieel verleden van Hengelo en Nederland.

De activiteiten van de gemeente Hengelo sluiten aan bij het ITSO initiatief Dag van de Industrie 2004. Door twee interessante activiteiten op te zetten voor de jeugd en geïnteresseerden over het industrieel verleden van de gemeente Hengelo, presenteert het industrieel bedrijfsleven zich op aan aansprekende en toegankelijke manier. Het is van groot belang dat met name onder de jeugd de interesse wordt gewekt voor het vak techniek en een toekomstige baan in de moderne industrie. Dat is nodig, want met de structureel te lage instroom en hoge uitval bij technische studies komen de concurrentiepositie en het verdienend vermogen van Nederland in gevaar.