Modint


VALKUILEN IN AGENTUUR- EN DISTRIBUTIEOVEREENKOMSTEN IN DE MODE- EN

TEXTIELINDUSTRIE
Nuttig seminar georganiseerd door Fenedex en MODINT

Correct opgestelde agentuur- en distributieovereenkomsten zijn voor ondernemers een onmisbare schakel. Het leidt de relatie met een agent of distributeur in goede banen en beschermt ondernemers tegen financiële verrassingen bij aanpassingen van deze relatie. Fenedex, de federatie voor de Nederlandse export, en MODINT houden op donderdag 4 november 2004 in Den Haag een informatief seminar voor haar leden en overige geïnteresseerden over de valkuilen in agentuur- en distributieovereenkomsten in de mode- en (interieur) textielindustrie. Uiteraard worden de (juridische) eisen van de overeenkomsten ook uitvoerig besproken.

Het seminar begint om 13.00 uur en tijdens deze middag zullen verschillende juristen van zowel Fenedex als MODINT de aanwezigen attenderen op essentiële aandachtspunten bij het afsluiten van agentuur- en distributieovereenkomsten. Ook zal een ondernemer aan het woord komen, die vertelt over het belang van goed opgestelde overeenkomsten en mogelijk de valkuilen die hij persoonlijk is tegengekomen.

Tijdens het seminar wordt een overzicht gegeven van de rechten en plichten van de exporteur én van de rechten en plichten van zijn distributeur en/of agent. Er zijn daarnaast ook andere belangrijke aspecten die de aandacht verdienen wanneer een exporteur een overeenkomst wil aangaan met een agent of distributeur (ook wel importeur of wederverkoper genoemd), zoals bijvoorbeeld de Europese wetgeving en het kiezen van het toepasselijke recht en de bevoegde rechter.

Aan het eind van middag, rond 16.00 uur, moeten de aanwezigen een goed beeld hebben van het belang van een goede agentuur- en distributieovereenkomst bij export, de (juridische) eisen die ondernemers hieraan zichzelf moeten stellen en inzicht in de juistheid en volledigheid van hun overeenkomst met de distributeur en agent in het buitenland. Het seminar wordt afgesloten met een netwerkborrel.
1 oktober 2004

MODINT RICHT MODINT ACADEMY OP
Onder de naam MODINT Academy is MODINT begonnen onder eigen label trainingen aan te bieden. MODINT Academy streeft ernaar specifieke kennis tegen betaalbare prijzen toegankelijk te maken voor de gehele branche. De nadruk ligt op het in trainingsvorm aanbieden van de eigen MODINT kennis in combinatie met in de branche gespecialiseerde trainingspartners.

In november start MODINT Academy een programma verkooptrainingen, uitgevoerd door BU Peoplemanagers. BU is een bureau gespecialiseerd in verkooptrainingen voor de fashionbranche.

Het programma bevat 2 verkooptrainingen (basis en gevorderd niveau) en een unieke training kengetallen. De verkooptrainingen worden gekenmerkt door veel branchespecifieke voorbeelden en een sterk accent op de praktijk. Ter introductie worden de trainingen die in november starten tegen een zeer scherpe prijs aangeboden. De trainingslocatie is het Olympisch Stadion in Amsterdam.


1 oktober 2004