AutoRai

13-10-2004

Seat Toledo: de prijzen

Vanaf 4 november aanstaande is de nieuwe Toledo te bewonderen bij de Nederlandse SEAT-dealers. Daarop vooruitlopend worden nu al de prijzen bekendgemaakt. Instappen in een nieuwe Toledo kan vanaf 21.900,- (incl. BPM/BTW).

De nieuwe Toledo beleefde zijn officiële publieksdebuut tijdens de autotentoonstelling van Parijs. De auto was niet alleen een blikvanger vanwege zijn opvallende uiterlijk met de voor SEAT inmiddels typische boogvorm op de flanken, maar ook door zijn enorme ruimteaanbod. Het interieur biedt vijf volwassenen alle ruimte. Dit gaat echter niet ten koste van het bagagecompartiment: de inhoud van de kofferruimte met dubbele vloer, bedraagt maar liefst 500 liter. Het moge duidelijk zijn dat de nieuwe Toledo alleen al door dat enorme ruimteaanbod een ideale familieauto is.

Vier uitrustingsniveaus, vier motoren
De nieuwe Toledo is er in vier uitrustingsniveaus: Reference, Sport, Stylance en Sport-up. De Reference is met standaard airconditioning, ABS, zes airbags, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en elektrische bediening van buitenspiegels en ramen al zeer compleet uitgerust.

De Sport voegt aan die uitrusting het volgende toe: vijfspaaks lichtmetalen velgen (16 inch), een sportonderstel, sportstoelen met extra sportieve bekledingsmaterialen en diverse in leer uitgevoerde details. Ook de Stylance heeft alles van de Reference, maar voegt daar onder andere zevenspaaks lichtmetalen velgen (16 inch), Climate Control, een boordcomputer, cruise control en coming home-verlichting aan toe. De Sport-up, ten slotte, heeft de luxueuze Stylance als basis en vult de standaarduitrusting van dit model aan met een sportonderstel, sportstoelen en een extra sportieve interieurafwerking.

Naast een passend uitrustingsniveau is er voor iedereen een geschikte motorisering te vinden. De nieuwe Toledo is leverbaar met twee benzinemotoren: een 102 pk sterke 1.6 en een 150 pk sterke 2.0 FSI met directe brandstofinspuiting. Daarnaast zijn er twee diesels: een 1.9 TDI met 105 pk en een 2.0 TDI met 140 pk. De 2.0 FSI is leverbaar met een zestraps Tiptronic-versnellingsbak en de 2.0 TDI kan worden voorzien van de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling.

Benzine

Reference

Sport

Stylance

Sport-up


1.6 102 pk (vijfbak)

SQRT

SQRT

SQRT

SQRT


2.0 FSI 150 pk (zesbak)

SQRT

SQRT

2.0 FSI 150 pk Tiptronic

SQRT

SQRT

Diesel


1.9 TDI 105 pk (vijfbak

SQRT

SQRT

SQRT

SQRT


2.0 TDI 140 pk (zesbak)

SQRT

SQRT

2.0 TDI 140 pk DSG

SQRT

SQRT

Toledo op maat
De nieuwe Toledo is altijd ruim, maar kan desondanks op maat worden gemaakt door een uitgebreid optiegamma. Opvallend daarbij is de beschikbaarheid van Bluetooth- en MP3-technologie. Met Bluetooth kan de nieuwe Toledo draadloos communiceren met bijvoorbeeld een GSM-telefoon, waardoor een carkit overbodig wordt. Ook een stereo-installatie met MP3-technologie is leverbaar. In dat geval kan de cd-speler naast normale cds, ook MP3-cds afspelen.