Gemeente Bladel

> Inspraakprocedure nieuw komplan Casteren

---

Inspraakprocedure nieuw komplan Casteren

Informatie / inspraakavond op 4 november 2004, 19.30 uur, Café Den Bels te Casteren

De gemeente Bladel werkt aan actuele en op elkaar afgestemde bestemmingsplannen voor alle kernen van de gemeente. Het voorontwerp voor de kom van Casteren is zover gereed dat hierop kan worden ingesproken. De oude plannen worden in een nieuw jasje gestoken met een meer op deze tijd afgestemde bebouwings- en gebruiksregeling. Daarnaast voorziet het plan in een aantal nieuwe ontwikkelingen omdat de gemeente een aantal verzoeken van particulieren om op eigen terrein een woning te kunnen bouwen wil honoreren. Voordat het gemeentebestuur het definitieve ontwerp ter inzage legt kunt u op het eerste voorontwerp inspreken. Het is voor iedereen van groot belang om kennis te nemen van deze nieuwe regeling, omdat deze bepalend is voor de toekomstige gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden van uw perceel én de percelen in uw omgeving.

Voornaamste wijzigingen in het bestemmingsplan


1. Wijziging begrenzing van de komplannen.

De nieuwe grenzen zijn op de voorontwerp plankaart aangegeven.


2. Nieuwe bebouwings- en gebruiksregeling voor alle percelen in de kom van Casteren.

Alle oude gebruiks- en bebouwingsregelingen, zoals deze nu gelden, komen als gevolg van het nieuwe plan te vervallen. Het is goed om kennis te nemen van de regeling die geldt voor uw perceel en de percelen in uw omgeving. Ook kan het zijn dat in het eerste ontwerp de bestemming niet goed is opgenomen. Het is in uw eigen belang dat dit goed gebeurt en dat u ons hierop zonodig attent maakt.


3. Inpassing van een aantal nieuwe lopende projecten in de kom van Casteren.

Op dit moment lopen er diverse vrijstellingsprocedures voor nieuwe projecten. In het nieuwe komplan wordt hiermee uiteraard rekening gehouden. Het betreft o.a. het nieuwe woonplan aan de Zandstraat en de nieuwe bedrijfsruimte van Teurlings aan de Dorpsstraat 30. Ook is rekening gehouden met ontwikkelingen rondom gemeenschapshuis D'n Aord en het huidige perceel van Teurlings, Dorpsstraat 1, door hier een wijzigingsbevoegdheid op te nemen. De uiteindelijke plannen op deze plek zijn nog niet precies bekend. Met behulp van een eenvoudige procedure kan het bestemmingsplan hier worden aangepast. Ook voor het perceel tussen Hemelrijken 6 en Kerkstraat 32 is een wijzigingsbevoegdheid voor woningbouw opgenomen, om zo op termijn aansluiting te kunnen zoeken bij plan Zandstraat.


4. Wijzigingsbevoegdheid voor toekomstige bouw van woningen op percelen, die nu nog binnen een stankcirkel liggen.

Een aantal eigenaren heeft een verzoek ingediend om de bouw van één of meer woningen op hun perceel mogelijk te maken. Omdat op deze percelen stankcirkels liggen van agrarische bedrijven rondom de kom, kan de bouw van een woning nog niet direct worden veiliggesteld. Wel voorziet het ontwerp er in dat door middel van een eenvoudige wijzigingsbevoegdheid de bouw van woningen kan worden veiliggesteld, zodra de stankcirkel is opgeheven of ingekort. Het gaat hierbij over een aantal potentiële bouwlocaties op de hoek Kranenberg-Kerkstraat, aan de Kranenberg achter Nieveld 37, op de hoek Kranenberg-De Bucht en op het perceel van Dorpsstraat 23. De kaders waarbinnen de bestemming kan worden gewijzigd zijn opgenomen in de ontwerp voorschriften.


5. Toevoeging van nieuwe woningen op percelen die in de toekomst voor bebouwing in aanmerking komen.

Het nieuwe komplan voorziet in extra woningbouwmogelijkheden op de navolgende percelen:

a. Alle langgevelboerderijen mogen worden gesplitst. Op de plankaart zijn deze met behulp van een ster weergegeven. Hieraan is wel de voorwaarde verbonden dat de toe te voegen woning niet binnen een bestaande stankcirkel ligt.

b. 2 halfvrijstaande woningen aan het Nieveld, tussen nummer 17 en 19;

c. Naast Kerkeneind 2;

d. Naast Wagenbroeken 4.

Aan mogelijke fouten of onvolkomenheden in de plankaart, voorschriften en toelichting kunnen in dit stadium van de planvorming geen rechten ontleend worden. Deze kunnen door het gemeentebestuur nog worden gecorrigeerd.

Inspraak en informatie

Het gemeentebestuur stelt, voordat dit plan formeel in procedure wordt gebracht, iedereen in de gelegenheid om een inspraakreactie te geven op het plan tijdens de inspraak-/informatieavond op donderdag 4 november.

Het voorontwerp van het nieuwe komplan Casteren, bestaande uit een plankaart, voorschriften en toelichting, ligt van 18 oktober tot en met 15 november 2004 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel en bij gemeenschapshuis D'n Aord te Casteren.

Tot uiterlijk 15 november 2004 kunt u zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar maken. Een mondelinge reactie kunt u doorgeven aan de Centrale Balie of aan de heren C. van Hintum en B. van Gerwen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, telefoon 361691 / 361687. Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het College van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel.


---