Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


* GESCHIKT VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE *

20 oktober 2004

Documentmanagement als driver van proces- en kennismanagement

Op 4 november a.s. vindt Document@Management2004 plaats in Noordwijkerhout. De Nederlandse Associatie voor Informatie Management NMA- heeft in samenwerking met haar internationale partner AIIM en congresorganisator WE ARE een congresprogramma samengesteld voor document professionals binnen bedrijven en (semi) overheidsorganisaties waarbij de hele keten van het documentaire proces breed wordt toegelicht, van zowel input/output management tot opslag, van records management tot zoeksystemen, van document management tot business process management (samengevat in het allesomvattende begrip Enterprise Content Management (ECM)). In dat kader zullen ook de (nieuwe) wettelijke regels omtrent het document worden behandeld. Alle informatie hierover is te vinden op http://www.documentmanagement2004.nl/.

Internationale vertegenwoordiging van AIIM

De keynote van het congres wordt verzorgd door David Worsfold, Director of Operations van AIIM Europe. David is al ruim 13 jaar actief op het gebied van Information Management en hij zal zich in zijn presentatie met name richten op het gebruikersperspectief.

Gebruikersonderzoek, NMA Award en AIIM2005

Tijdens Document&Management2004 wordt de jaarlijkse NMA Award uitgereikt aan die persoon die door zijn/haar persoonlijke inzet het vakgebied van document- en kennismanagement verder professionaliseert en de kwaliteit ervan verhoogt.

De resultaten van het vergelijkende gebruikersonderzoek van BelAIIM, dat is gehouden in 7 landen, zullen tijdens het congres worden gepresenteerd aan de aanwezigen. Naast Nederland en België heeft het onderzoek tevens plaatsgevonden in U.S.A., Canada, Brazilië, Engeland, Ierland, Duitsland en Noorwegen.

Onder de deelnemers van het congres wordt een verzorgde reis verloot naar AIIM2005 in Philadelphia USA.

Opening door de nieuwe bestuursvoorzitter NMA

Het congres zal worden geopend door de nieuwe voorzitter van de NMA, Philip van der Most van Interpolis, samen met zijn voorganger Ton van der Stap. Deze laatste blijft aan als bestuurslid van de NMA.

Speciale uitgave handboek Kennismanagement

Voor de deelnemers van Document@Management2004 wordt een speciaal handboek vervaardigd waarin de bij het congres betrokken sprekers, partijen en opleidingsinstituten de ontwikkelingen die tijdens het congres worden besproken hebben beschreven. Dit handboek wordt geproduceerd door Xerox.

Over NMA

De NMA (Nederlandse Associatie voor Informatiemanagement) is een gebruikersvereniging van documentaire en kennismanagement systemen. De NMA heeft als doelstelling de uitwisseling van kennis tussen gebruikers en leveranciers. Daartoe organiseert de NMA congressen en evenementen, verzorgt publicaties en stimuleert certificeringen. De NMA is de Nederlandse Global partner van AIIM International (Association for Image and Information Management).

About AIIM

For over 60 years, AIIM (The Association for Information and Image Management) has been the leading international organization focused on helping users to understand the challenges associated with managing documents, content, and business processes. AIIM is international in scope, independent, implementation-focused, and, as the representative of the entire ECM industry - including users, suppliers, and the channel - acts as the industry's intermediary.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht