Ingezonden persbericht


persbericht

Prominentenworkshop poezie op pootjes

Den Haag 21 oktober 2004

Geachte redactie,

Op donderdag 4 november aanstaande organiseert de R.G. Ruijs Stichting naar aanleiding van het stadsevenement Poëzie Op Pootjes een Haagse Prominentenworkshop. Tijdens deze bijzondere workshop, die tussen 15.00 en 17.00 uur zal plaatsvinden in de Border Kitchen aan de Prinses Mariestraat 34 in Den Haag, zal een aantal gezichtsbepalende Hagenaars door dichters Harry Zevenbergen en Diann van Faassen worden begeleid in het schrijven en het op een podium voordragen van het gedicht.

Poëzie Op Pootjes is een ambitieus project dat Hagenaars uitdaagt het eigen Haagse gevoel tot uitdrukking te brengen in poëzie. Uitgangspunt is dat iedere Hagenaar wel een eigen verhaal te vertellen heeft over zijn of haar leven in de stad, danwel over zijn of haar beleving van de stad. De werving van gedichten begon op 5 september jongstleden tijdens het Haags Uitfestival en inmiddels zijn er al meer dan 120 gedichten binnengekomen bij de organisatie.

Poëzie op Pootjes is geen wedstrijd. Het ligt in de bedoeling om alle ingezonden gedichten een plaatsje te geven, danwel in schriftelijke vorm middels publicatie in de Haagsche Courant of op expositieborden in de Centrale Bibliotheek, danwel in voordracht via Radio West of tijdens de slotmanifestatie op 18 februari in Theater Zwembad de Regentes. Van alle gedichten wordt tevens een boekje gemaakt, dat op de Nationale Gedichtendag (27 januari 2005) wordt gepresenteerd.

Omdat de aanmeldingen voor de prominentenworkshop nog steeds binnenkomen, is de definitieve lijst van deelnemers nog niet bekend. Wel kunnen we alvast de aanwezigheid melden van de nieuwe Haagse wethouder van cultuur, Else van Dijk, alsmede Paula Udondek (columniste/presentatrice), Jeroen van de Wiel (directeur Paard van Troje), John Reinders (directeur Theater aan het Spui), Juliette van der Velde (Fonds 1818). Marnix Rueb (tekenaar Haagse Harry), Anja Overhof (directeur Diligentia), Chris Kwant (Residentienet), Job Thöne (Ooievaarspas) en de Gebroeders de Gier (entertainers).

Wij willen u graag uitnodigen om op 4 november aanwezig te zijn bij de prominentenworkshop en rekenen daarbij op de nodige redactionele aandacht. Wij verzoeken u vriendelijk om ons zo spoedig mogelijk te berichten of u van deze uitnodiging gebruik maakt en of wij u op 4 november in de Border Kitchen mogen verwelkomen.

Alvast bedankt,
Met vriendelijke groet,

Robert-Jan Rueb en Gerard van den IJssel
R.G. Ruijs Stichting.

--

R.G. Ruijs Stichting
De Contant Rebecqueplein 3
Postbus 16685
2500 BR Den Haag
tel. 070-320 5546 / 06-5189 7233
fax 070-3205547
email: info@stichtingruijs.nl
http://www.stichtingruijs.nl