Vereniging FME-CWM

Afscheid Arie Kraaijeveld op Jaarcongres FME-CWM MagIII, Magnesium in beweging

Programmamanager Benchmarking
Assistent Controller
Regio Bedrijfsadviseur (jurist)

MagIII, Magnesium in beweging

Magnesium is volop in beweging: het lichte metaal vindt steeds meer toepassingen binnen de industrie en ook de onderzoekswereld ontdekt steeds meer over dit bijzondere metaal. Om magnesium in beweging te houden organiseert het IOP Oppervlaktetechnologie in samenwerking met het Industrieel Magnesium Platform (IMP) donderdag 4 november het symposium MagIII, Magnesium in beweging.

Magnesium is de sterkste onder de lichtmetalen. De combinatie van licht en sterk, maakt het gebruik attractief voor toepassingen waarbij gewichtsreductie een prominente rol speelt. Naast de lage soortelijke massa zijn er ook bij het verwerken van magnesium enkele voordelen: het materiaal kan goed verspaand worden en het is uitstekend spuitgietbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het gebruik van magnesium voor gegoten onderdelen in de automotive-industrie momenteel de snelst groeiende markt voor magnesium is.

De mogelijkheden van magnesium voor de Nederlandse industrie zijn groot, maar slechts een handvol bedrijven is hiervan op de hoogte. Bewustwording van de mogelijkheden van magnesium speelt hier een grote rol, iets wat we met MagIII willen stimuleren.

Datum en locatie
Het symposium vindt plaats op donderdag 4 november, in het Aluminiumcentrum Houten.

Kosten van deelname
De kosten van deelname bedragen 50,- per persoon voor bedrijven. De toegang voor onderzoekers, vertegenwoordigers van universiteiten/kennisinstellingen en studenten is gratis.

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden voor het symposium.