Ingezonden persbericht


Vogel-tentoonstelling van De Sluiskilse Vogelvrienden

donderdag 4 november

Sluiskil, 27 oktober 2004

Beste Redaktie,

Ieder jaar weer organiseren "De Sluiskilse Vogelvrienden" een grote vogelshow. Deze vogeltentoonstelling is iedere keer weer een grote uitdaging voor de Sluiskilse Vogelvrienden om daar een prachtig festijn van te maken. Dit voor de inzenders van de wedstrijd vogels, de vogelliefhebbers en de vele bezoekers die deze vogeltentoonstelling altijd komen bekijken.

Uiteraard kunnen wij dit niet zonder de steun van heel veel mensen, zowel financiële steun, als hulp tijdens de drukke dagen van opbouw en opruimen van de tentoonstellingszaal als tijdens het inbrengen van de vogels, de keuring van de vogels, het voeren van de vogels tijdens de T.T. dagen en de uitgifte van de vogels na afloop van de vogelshow. Wij verwachten ieder jaar zo tussen de 4 en de 500 vogel-inschrijvingen van de kwekers, hoewel dat altijd een verrassing kan zijn en mede afhankelijk is van de kweek van deze kwekers en vogelvrienden.

Dit jaar doen De Sluiskilse Vogelvrienden voor de tweede keer mee in een verbond tussen 4 vogelverenigingen, nl. Clinge, Nieuw Namen, Terneuzen en Sluiskil.

Zo is het ieder jaar weer spannend hoe een en ander verloopt. Krijgen we het financieel rond, zijn er veel inschrijvingen, komen er veel bezoekers ?, ieder jaar weer zien wij dat er een hele grote groep vogelvrienden is, die ons elk jaar op een fantastische manier helpen.

De inzenders, de adverteerders, de bedrijven, de schrijvende pers, de werkende mensen op de achtergrond, ze zijn er weer allemaal dit jaar.

Op woensdag 3 november wordt de tentoonstellingszaal gereed gemaakt, zodat s'avonds de ingebrachte vogels gelijk op hun plaats gezet kunnen worden.

Op donderdag 4 november in de ochtend uren vanaf 09.00 uur, worden de vogels gekeurd door een groep gediplomeerde keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Graag nodigen wij U uit om getuige te zijn van deze vogel keuring, waar U dan uit leg kan krijgen hoe zo,n keuring verloopt en is er gelegenheid om foto's / opnames te maken om Uw mogelijkheden voor het plaatsen van een berichtje optimaal te maken.

Op vrijdagavond gaat de vogeltentoonstelling open om 20.00 uur waarna de uitslagen bekend worden gemaakt via de catalogus.

Dit is het moment waar iedere kweker naar uit kijkt, hier heeft hij/zij een heel jaar voor gewerkt en zijn/haar vrije tijd in gestoken, dit is zijn of haar hobby.

Is het de keurmeesters gelukt, de beste vogel er uit te halen, hebben ze gezien dat er één veertje op die vogel ontbrak, dat er een vogel ingeschreven was in een verkeerde klasse, dat de kleur eigenlijk iets dieper hoort te zijn en zo zijn er nog wel 1000 vragen te bedenken waar een keurmeester op dient te letten en ieder jaar lukt het ze weer om de beste van dat moment er uit te halen en kampioen te maken. Dat is elk jaar weer een kunststukje.

Wij als bestuur hopen weer op een aantal gezellige en sportieve dagen, samen met onze inzenders, bezoekers, en belangstellende, ook de mensen van de pers zijn van harte welkom en wil ik graag uitnodigen voor een rondleiding over de vogeltentoonstelling. Alles is weer te doen in "t Meulengat te Sluiskil.

De openingstijden van deze Vogeltentoonstelling zijn:

Vrijdagavond 5 november van 20.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 6 november van 10.00 tot 22.00 uur Zondag 7 november van 10.00 tot 17.00 uur

Zondagmorgen 7 november is er weer
een grote vogelbeurs van 10.00 tot 12.30 uur.

De toegang is zoals altijd helemaal gratis.

De ideale manier om vogels te verkopen en te kopen.

Een opkoper en een stand met vogelbenodigdheden is aanwezig.

Beste Redaktie ik hoop dat U hier iets van kan maken voor ons, als U nog iets wilt weten, kan U altijd even bellen, faxen of e-mailen.

Alvast bedankt voor Uw medewerking.

Met vriendelijke groeten:
Hans van der Linden.
-----------------------

Voorzitter: Hans van der Linden

Drostlaan 48

4541 ES Sluiskil
Tel/Fax: 0115-471660
Mobiel : 06-20964139 E-mail: hvdlinden@zeelandnet.nl

---- --