Universiteit van Tilburg

Studium Generale presenteert op 4 november het symposium:

Geheimen in het openbaar

Niets is zo fascinerend als een geheim. Ofwel je wilt erachter komen wat het geheim is, ofwel je doet er alles aan om het geheim te bewaren. Tijdens dit symposium zal de bekende misdaadauteur René Appel ophelderen hoe schrijvers en ook hijzelf geheimen gebruiken in hun boeken. Evert Santegoeds, hoofdredacteur van het weekblad Privé, zal antwoord geven op de vraag hoe je als journalist omgaat met geheimen van bekende mensen. Jacobine Geel, TV-presentatrice bij de NCRV is dagvoorzitter.

Wat betekent het eigenlijk voor mensen om een geheim te bewaren? Hoe groot kan de last hiervan worden? Psycholoog Andreas Wismeijer zal ingaan op de stelling dat de gezondheid sterk beïnvloed wordt. Tevens zal hij de resultaten bekend maken van een onderzoek naar geheimen onder Tilburgse studenten! Dominee Sietze van der Veen, oprichter van een biechtsite op internet, merkt op zijn site dagelijks hoe zwaar het dragen van een geheim voor mensen kan zijn. Dit jaar verschijnt er een boek van zijn hand met de meest schokkende biechten die hij binnen kreeg via zijn website.

In dit symposium wordt het thema Geheimen vanuit verschillende invalshoeken benaderd, want: wat zou het leven saai zijn zonder geheimen!!!

Programma
Symposium: Geheimen in het Openbaar
Donderdag 4 november
13.00 15.00 uur
Universiteit van Tilburg, gebouw Y, zaal 1
Toegang gratis

Voorzitter:
Jacobine Geel, TV-presentatrice NCRV

Sprekers:
René Appel, misdaadauteur
Sietze van der Veen, dominee, oprichter van de biechtsite Evert Santegoeds, hoofdredacteur van het weekblad Privé Andreas Wismeijer, psycholoog Universiteit Barcelona Theo Hiddema, advocaat

Met verrassende intermezzos door theatersportvereniging Rataplan

Noot voor de pers
Studium Generale zet zich in voor een brede academische vorming op de universiteit door het organiseren van oa symposia, discussies, talkshows en theater op de UvT. De programmas zijn gratis en voor iedereen vrij toegankelijk, tenzij anders vermeld. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Studium Generale, Marsel van Hoorn, Hoorn@uvt.nl, 013-4662266/2841 Laatst gewijzigd: dinsdag 02 november 2004 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Experts en expertise

Zie ook

Contact
E-mail: P.H.C.Siebers