Gemeente Zwolle

Donderdag 4 november: verkiezingsavond Zwolle Zuid Experiment Wijkbudgetten

Donderdag 7 november is het zover. Deze dag kunnen bewoners van Geren, Gerenlanden en Ittersumerlanden hun stem uitbrengen op de ideeën die medewijkbewoners hebben ingediend in het kader van het Experiment Wijkbudgetten.

Verkiezingsavond
De verkiezingsavond wordt aanstaande donderdag in wijkcentrum SIO (Thorbeckelaan 2) officieel geopend door wijkwethouder Martin Knol. Tijdens de 'verkiezingsmarkt' presenteren de idee-indieners op geheel eigen wijze hun plannen. Dan kan ook gestemd worden. Dit kan tussen 19.00 en 20.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur) Het tellen van de stemmen levert een rangorde op. Het aantal ideeën dat uitgevoerd kan worden hangt af van de kosten van de gekozen plannen. In totaal is er voor de drie buurten in Zwolle Zuid ¤ 167.000,- beschikbaar om projecten uit te voeren. Om 21.30 uur worden de winnaars bekendgemaakt. Maar... de avond biedt meer dan stemmen alleen. Naast de presentaties wordt de avond opgeluisterd door tal van leuke activiteiten. Zo zorgen onder andere de Melody Singers deze avond voor de muzikale omlijsting. Verder is er een optreden van zowel breakdancers als streetdancers. Ook de jongste bezoekers komen volop aan bod. Zij kunnen bijvoorbeeld henna-tattoo laten zetten.

Stemmen
Vorige week hebben de bewoners een uitnodigingsbrief ontvangen met daarbij een kieslijst en twee stemkaarten. De ingevulde stemkaart kan tussen 19.00 en 20.30 uur ingeleverd worden op de verkiezingsavond. Mensen die op de verkiezingsavond verhinderd zijn, kunnen de kaart overdag (tussen 09.00 ? 17.00 uur) inleveren bij een speciale stembus. Deze staat in de centrale hal van wijkcentrum SIO. Er mag één stemkaart per persoon ingeleverd worden. Stemmen bij machtiging is niet mogelijk. Extra stemkaarten (indien een huishouden uit meer dan twee personen bestaat) zijn verkrijgbaar op de verkiezingsavonden.

Verkiesbare ideeën
In totaal zijn er tussen 1 juni en 1 september voor Geren, Gerenlanden en Ittersumerlanden in totaal 65 ideeën ingediend. Het Gebiedsbeheerteam (GBT) heeft alle ideeën getoetst aan de spelregels en voorwaarden. Het GBT bestaat uit wijkwerkers van diverse instanties. Na de toetsing bleven er Zwolle Zuid 29 ideeën over. Sommige ideeën zijn aan elkaar gekoppeld omdat ze hetzelfde zijn of overeenkomsten vertonen. Dit hebben de idee-indieners in overleg met elkaar besloten. Na koppeling blijven er voor Geren, Gerenlanden en Ittersumerlanden 15 verkiesbare ideeën over.


---