Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Resultaten jeugdparticipatie Albrandswaard bekend
Albrandswaard Donderdagmiddag 4 november om 17.00 uur, worden in Bassline de resultaten van de debatten met de jeugd van Albrandswaard door twee jeugdambassadeurs overhandigd aan wethouder Samenleving Erwin de Jongh.

De resultaten vormen een basis voor het nieuw te vormen jeugd- en jongerenbeleid in Albrandswaard. Vrijdag 15 en vrijdag 22 oktober waren er levendige debatten tussen de jeugd van Albrandswaard en een aantal leden van de gemeenteraad. Het motto
de jeugd mag het zeggen, werd door de jongeren heel serieus genomen. De debatten vonden plaats in twee leeftijdscategorieën, tot 17 jaar en vanaf 17 jaar.

Toen we op het idee kwamen de jeugd op een zelfde manier als de ouderen in Albrandswaard te polsen over wat zij nou eigenlijk zelf willen, had ik niet kunnen bevroeden wat er nou echt bij de jeugd leeft. Natuurlijk ben je als wethouder Samenleving geïnteresseerd in de jongeren, maar het is echt een ander verhaal als ze je zelf vertellen wat er speelt. Ook in dit geval blijken er twee kanten aan een verhaal te zitten. Ik moet zeggen, dat de jeugd hun zaak met goede argumenten aan de kaak stelde en verdedigde, en dat er voor de verschillende leeftijdsgroepen heel verschillende prioriteiten uit kwamen. De jeugd mocht het zeggen, nu is het aan ons hier iets mee te doen.: Aldus Erwin de Jongh.

Niet alleen mocht de jeugd zeggen wat ze vinden, ze konden hun argumenten met fotos bekrachtigen, wat resulteerde in de fotowedstrijd
Albrandswaard door jouw ogen. De resultaten van deze wedstrijd werden afgelopen zaterdag tentoongesteld tijdens de open dag van SWJA in Bassline.

Donderdagmiddag 4 november, rond 17.00 uur maakt burgemeester Anja Latenstein van Voorst Woldringh bekend wie de meest indrukwekkende foto heeft gemaakt.
De winnaar ontvangt een prijs uit handen van de burgemeester.