HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM

Aboutaleb reikt diploma's uit aan kinderen minimahuishoudens

PERSUITNODIGING

Aan de redacties en correspondenten

Amsterdam, 2 november 2004

Wethouder Aboutaleb reikt diploma's uit aan kinderen uit minimahuishoudens in het kader van het project 'PC's voor kinderen'

De wethouder Sociale Zaken en Onderwijs van de gemeente Amsterdam, Ahmed Aboutaleb, reikt op 4 november a.s. diploma's uit in aan kinderen die een computerworkshop hebben gevolgd. De kinderen zijn afkomstig uit huishoudens met een minimuminkomen en moeten de workshop succesvol afronden om in aanmerking te komen van een gratis computer.

Aboutaleb zal in een vraaggesprek met Samira Abbos een terugblik werpen op het succesvolle project 'PC's voor kinderen'. Tevens zal hij vooruitkijken naar nieuw beleid dat is gericht op het wegnemen van belemmeringen met betrekking tot de ontwikkeling van kinderen die in minimahuishoudens opgroeien. De kinderen zelf komen daarbij ook aan het woord.

De uitreiking vindt plaats in het NEMO te Amsterdam waar een ICT laboratorium is ingericht waar de kinderen kunnen leren wat zij met een computer kunnen doen. Daarbij worden zij begeleid door studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Onder begeleiding van een van de kinderen zal Aboutaleb een onderdeel van de workshop gaan volgen.

De workshop van het project 'PC's voor kinderen' van de Sociale Dienst Amsterdam is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Educatieve Faculteit Amsterdam van de Hogeschool van Amsterdam, het ROC Zuid-Oost en het NEMO ICT LAB.

Kijk voor meer informatie over het project op www.ICTworkshop.nl.

Datum donderdag 4 november 2004
Plaats NEMO Amsterdam, Oosterdok 2
Tijdstip 17.00 uur

U bent van harte uitgenodigd bij de uitreiking en het vraaggesprek aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,
Arthur Raphet Meeng
Communicatie Sociale Dienst Amsterdam

020-3464881 / 06-24536217


03 nov 04 15:55