GroenLinks

Nijmegen proeft graag biologisch

4 november 2004

Consumenten willen wel biologisch eten, maar vinden het te duur. GroenLinks en de gemeente Nijmegen willen graag meedoen aan een experiment om dat prijsverschil weg te nemen.

Het prijsverschil is inderdaad groot. Minister Veerman van Landbouw wil daarom als proef een deel van het prijsverschil compenseren. De minister wil dit testen in een middelgrote stad in Nederland. GroenLinks heeft de gemeente Nijmegen bereid gevonden aan het experiment mee te werken.

Groenlinks kamerlid Vos wil de minister graag op weg helpen. Daarom heeft zij het gemeentebestuur van Nijmegen gevraagd om aan het experiment mee te werken. Nijmegen heeft enthousiast gereageerd. In een brief aan de minister zegt het gemeentebestuur hierover graag met de minister te overleggen.

GroenLinks is blij met de reactie van Nijmegen en hoopt dat de minister positief op de brief zal reageren. GroenLnks hoopt ook dat het niet bij één gemeente hoeft te blijven. Als meer gemeenten enthousiast zijn, zouden ook zij de kans moeten krijgen om mee te doen. Het extra geld dat dat kost, kan de minister verdienen met een algemene heffing op vleesproducten. Voorstellen daartoe zal GroenLinks vandaag aan de minister voorleggen.

Marijke Vos