Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk-broer verwond door sabel bij ruzie: man aangehouden
Publicatiedatum: 04-11-2004

Bij een uit de hand gelopen ruzie tussen drie broers in een woning in Nijkerk is woensdagavond een gewonde gevallen. Het slachtoffer, een negentienjarige Nijkerker, was daarbij dusdanig gewond geraakt dat hij zich in het ziekenhuis onder behandeling moest stellen. Gewaarschuwde agenten moesten eraan te pas komen om de gemoederen tot bedaren te brengen en hielden een 20-jarige Nijkerker aan als verdachte van de mishandeling. Hij zou zijn beide broers van 19 en 16 jaar te lijf zijn gegaan met een sabel. De sabel is later door de politie in beslag genomen. Rond half zeven zou er tussen de drie broers zijn ontstaan. De aanleiding zou te maken hebben met een uit de hand gelopen pesterij. De 20-jarige Nijkerker is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - dagvaarding na mishandeling en bedreiging
Publicatiedatum: 04-11-2004

Mishandeling van een 32-jarige vrouw uit Ede en het bedreigen van enkele politieagenten. Een 42-jarige Edenaar moest het woensdag bekopen met een dagvaarding. De man werd woensdagmiddag in zijn woning door de politie aangehouden. Dat gebeurde naar aanleiding van de aangifte van de 32-jarige vrouw, die tegenover de politie verklaard had dat de Edenaar haar had geslagen. De vrouw had de Edenaar willen helpen nadat hij door familieomstandigheden in de problemen zou zijn geraakt. Op een gegeven moment zou de Edenaar de vrouw hebben geslagen, waardoor zij enkele lichte verwondingen had opgelopen. Agenten gingen daarop naar de woning van de man, die weigerde de agenten binnen te laten. Nadat de agenten toch binnen waren gekomen om de man aan te houden pakte hij een mes en bedreigde de agenten daarmee. De agenten wisten de Edenaar echter te overmeesteren en aan te houden. In overleg met justitie moet de Edenaar nu naar de rechter om zich te verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - vrouwen opgepakt na winkeldiefstal en bedreiging
Publicatiedatum: 04-11-2004

De Edese politie heeft woensdagochtend drie vrouwen opgepakt nadat ze op de Grotestraat waren betrapt op winkeldiefstal. De vrouwen, een 17-jarige uit Rotterdam en twee uit Ede van 21 jaar, werden er van verdacht schoenen te hebben gestolen. Bij het verlaten van de zaak trad het alarm in werking, waarop het trio door winkelpersoneel in de kraag werd gevat. Daarbij zou de 17-jarige het winkelpersoneel hebben bedreigd. De vrouwen werden aan de politie overgedragen. Bij onderzoek kwam aan het licht dat het trio ook sieraden zou hebben ontvreemd bij een andere zaak. De vrouwen bekenden later hun aandeel in de zaak en zijn na verhoor vrijgelaten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er verder met het drietal gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - forse boete na verzet bij verkeerscontrole
Publicatiedatum: 04-11-2004

Een achttienjarige man uit Doorwerth heeft woensdagochtend in overleg met justitie een boete gekregen van 480 euro nadat hij zich verzet had bij een verkeerscontrole op de Edeseweg in Bennekom. Twee agenten hielden daar in de ochtenduren een controle en zagen de Doorwerther op een bromfiets aan komen rijden. De man reed aan de verkeerde kant van de weg, zonder helm en zonder verlichting. Toen de agenten hem daarover wilden aanspreken weigerde hij zijn bromfietscertificaat af te geven. Ook zijn naam weigerde hij op te geven. Vervolgens werd hij door de agenten aangehouden, waarbij de Doorwerther zich verzette en de agenten beledigde. Dat leverde hem uiteindelijk een forse boete op. De man is later weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606