Ingezonden persbericht



Het sport jeugd garantie plan wijzigt naam:

Vanaf heden is de term Jeugd uit de naam verdwenen. Niet dat het bestuur zich niet meer inzet voor deze groep maar omdat ze "breder' gaan. Breder omdat gebleken is dat steeds meer Nederlanders, ook volwassenen, moeten stoppen met sportieve- en/of creatieve activiteiten.

De nieuwe naam: HET NATIONALE SPORT GARANTIE PLAN

Wellicht wordt hier een aparte vereniging voor op gericht

Door het stoppen met vrije tijd besteding in vereniging, zullen de sociale contacten afnemen en derhalve verdere vereenzaming en vervreemding van de maatschappij een feit zijn.

Om zulks te verwezenlijken wordt contact gezocht met de politiek, sportbonden, verenigingen maar ook met de pers om ons idee verder te verspreiden. Ook gaat het bestuur proberen om in elke gemeente in Nederland een vertegenwoordiger van het Sport Garantie Plan toe te voegen aan onze organisatie, zodat het draagvlak breder wordt en beter op de hoogte zullen zijn van lokale politiek. Ook zal derhalve de naamsbekendheid toenemen.

Inmiddels is met een vijftal verzekeringsmaatschappijen contact gelegd en gesproken over een nieuwe verzekering. Hierbij moet het mogelijk zijn om je te verzekeren om bij terugval in inkomsten toch te kunnen sporten.

Vooruit lopend op een definitieve polis kunnen mensen die donateur worden al rekenen op onze steun bij terugval in inkomen, zodat sport en/of creatief bezig zijn door kan gaan. Natuurlijk zijn daar wel regels aan verbonden.

Namens het bestuur:

Loe en Jeanine Notten