Gemeente Zwolle

Milieuvisie gaat inspraak in

Het college van B&W heeft de milieuvisie "Milieu op scherp" vastgesteld. In deze milieuvisie geeft het college weer welke milieuvraagstukken binnen de gemeente aan de orde zijn of komen en voor welke onderdelen beleid moet worden ontwikkeld.

Het gemeentelijk milieubeleid strekt zich uit over de volgende terreinen: afval, bodem, geluid, lucht, klimaatbeleid (incl. energie), externe veiligheid, water, groen & ecologie en duurzaam bouwen. Voor de meeste van deze onderdelen heeft de gemeente al beleid geformuleerd. Voor de onderdelen externe veiligheid en water is beleid in ontwikkeling.

Op zich doet de gemeente Zwolle het op het terrein van milieu best goed. In de duurzaamheidspiegel 2003 ? waaraan 429 gemeenten deelnamen - nam Zwolle zelfs een plaats in binnen de top 10. De milieuvisie is dan ook niet zozeer een aanzet voor nieuw milieubeleid, maar veel meer een aanzet tot meer integraliteit, een instrument om over de schotten van de diverse milieubeleidsterreinen heen te kijken en effectieve en efficiënte keuzes te kunnen maken.

In de milieuvisie wordt per beleidsterrein weergegeven wat de ambities en doelstellingen zijn voor de komende jaren en welke acties hiervoor (nog) moeten worden uitgevoerd.

De concept-milieuvisie wordt eind november besproken met de commissie Ruimte. Daarna wordt de nota vrijgegeven voor inspraak. De verwachting is dat de definitieve nota begin 2005 aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd.


---