Gemeente Waterland


De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van de openbare verlichting binnen de bebouwde kommen van de kernen. Afgelopen jaar is er een start Foto: lantaarnpaal (R. Mulder) gemaakt met het preventief onderhoud aan de openbare verlichting.

Marken en Monnickendam
In 2004 is en wordt er hard gewerkt aan de verlichting in Marken en de binnenstad van Monnickendam: lampen worden preventief vervangen, armaturen worden schoongemaakt, masten geschilderd en rechtgezet. Ook worden kleine reparaties uitgevoerd of onderdelen vervangen bij onherstelbare schade.

Elk jaar andere kernen
In het meerjarenonderhoudsplan voor de Openbare Verlichting, dat met ingang van 2004 is opgesteld, komen alle kernen aan bod. Per jaar wordt aan de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu voorgesteld waar welke werkzaamheden worden gedaan. Voor 2005 staan onder andere Broek in Waterland, Zuiderwoude en de Oranjewijk in Monnickendam op de agenda. De commissie wordt hierover in december geïnformeerd.

Kwaliteit verbetert
Het onderhoudsplan Foto: wethouder Buis aan het werk heeft vele voordelen: de kwaliteit van de openbare verlichting verbetert, er wordt een beter verlichtingsniveau bereikt en het aantal storingen zal afnemen. In het beheersplan staat ook dat bij de (her)inrichting van straten en wijken, afhankelijk van het gebied, bij vervanging van lichtmasten er in principe zo veel mogelijk dezelfde soort lichtmasten gebruikt worden.

Wethouder Buis, verantwoordelijk voor onder andere de verlichting, heeft onlangs ook zelf haar steentje bijgedragen aan dit onderhoud. Tevreden kon ze concluderen dat de verlichting op Marken weer prima in orde is.

Melden storing
Het onderhoud van storingen verloopt volgens een vaste planning en gebeurt in principe in de even weken. Alleen als er schades en storingen zijn die de (verkeers) veiligheid en de openbare orde in gevaar brengen wordt er direct onderhoud gepleegd. U kunt storingen doorgeven via telefoonnummer 0299-658 508 of mailen naar gemeente@waterland.nl. We hebben van u, naast uw naam, adres en telefoonnummer, dan de volgende gegevens nodig: het nummer dat op de lantaarnpaal staat en het adres waar de paal zich bevindt.