AutoRai

4-11-2004

Alfa Romeo wint Middle Sea Race 2004

Woensdag 27oktober, om 10:01 in de ochtend, kwam het zo succesvolle maxi jacht Alfa Romeo als eerste over de finish in de haven van Malta en schreef hiermee de Rolex Middle Sea Race op haar naam.

De Alfa Romeo kwam over de streep met een voorsprong van 31 minuten op de nummer twee Black Dragon. Een minimaal verschil, gezien de duur van vier dagen over een afstand van 607 zeemijlen. Het is pas voor de derde keer in de historie dat een team deze regatta voor de tweede maal op haar naam weet te schrijven.

Neville Crichton, eigenaar en schipper van de Alfa Romeo: We hebben flinke tegenslag gehad in de laatste uren van de race. Afgelopen nacht, nabij Lampedusa, zijn we in een zware storm beland, de boot werd onverwacht getroffen door een grote golf met een snelheid van 60 knopen. Hierdoor is een lid van de bemanning overboord geslagen en het kostte ons een kwartier om hem weer aan boord te krijgen. Intussen was het grote zeil zwaar beschadigd geraakt waardoor we verder moesten met de kleinere stormzeilen. Voor zonsopgang moesten we de zeilen nogmaals vervangen, wat ons verdere vertraging bezorgde op weg naar de finish. Gedurende het gehele parcours werd er zware strijd geleverd met de Black Dragon. Wanneer de wind toenam, kon de Alfa Romeo de afstand tot haar de achtervolgers vergroten, maar bij lagere windsnelheden liepen de achtervolgers weer snel in. Ondanks alle tegenslagen en de felle competitie wist de Alfa Romeo toch de overwinning te behalen.

De Alfa Romeo heeft in haar carrière wereldwijd al 74 overwinningen behaald in de meest prestigieuze races. Een unieke prestatie in het internationale veld van de maxi jachten. Maar er gloort vernieuwing aan de horizon: een totaal nieuw maxi jacht wordt gebouwd, sneller en nog competitiever. De tewaterlating van deze nieuwe boot staat gepland voor juli 2005.