Ingezonden persbericht


Leidschendam, 4 november 2004

Supermarktvak blijft onverminderd populair

De supermarkt trekt nog steeds grote aantallen jongeren die carrière willen maken in het supermarktvak. Dit valt op te maken uit de grote aantallen winkelmedewerkers die in het beroepsonderwijs worden opgeleid voor de supermarkt. Dit maakt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) vandaag bekend tijdens de Nationale CBL Fooddag 2004.

De supermarkt had in het schooljaar 2003/2004 in totaal 10.523 leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs. Dit bevestigt het belang dat de supermarkten hechten aan goed opgeleide, deskundige medewerkers, de prijzenslag heeft niet gezorgd voor een daling van het aantal medewerkers in opleiding. Het CBL beschikt over een uitgebreid netwerk van convenantscholen en foodambassadeurs in het beroepsonderwijs. Op deze convenantscholen worden supermarktmedewerkers met CBL-boeken en CBL-examens opgeleid voor een school- en branche-erkend CBL diploma. In het schooljaar 2003/2004 hebben ruim 1000 cursisten hun opleiding met succes afgerond. De meesten (42%) ontvingen het CBL diploma Afdelingschef. Ruim 35% behaalde het diploma verkoopmedewerker waarbij bijna de helft werd opgeleid tot all-round verkoopmedewerker door alle 7 vakken te volgen. Daarmee leggen zij een goede basis voor een vervolgopleiding in het CBL Opleidingenhuis.

Tijdens de Nationale CBL Fooddag op 4 november ontvangt het CBL bij Hoogvliet Supermarkten 150 CBL Foodambassadeurs om hun bij te praten over de laatste trends in de supermarkt. CBL Foodambassadeurs zijn schooldecanen en vakdocenten die leerlingen adviseren over beroepskeuzes voor of tijdens de opleiding. De interesse voor de dag overtreft de verwachtingen. Daaruit blijkt dat het beroepsonderwijs vertrouwen heeft en optimistisch is over de carrièremogelijkheden voor hun leerlingen in de supermarkt.

Dit jaar valt de Nationale Fooddag samen met de door KC Handel georganiseerde Week van Werken & Leren 2004, waarbij er legio evenementen voor docenten in het beroepsonderwijs zijn georganiseerd.

­_________________________________________________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miranda Boer, 070-3376200, buiten kantooruren: 06-51502772.

Met vriendelijke groet,
Miranda M.G. Boer
Hoofd PR en Voorlichting CBL

070-3376200
06-51502772

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is de belangenbehartiger en spreekbuis van de supermarkten in Nederland.