Dienstenbond CNV

Principe-akkoord Sociaal Plan voor Start/USG
04-11-2004

In het bestaande Sociaal Plan tussen Start Holding en vakbonden gelden bijzonder beschermingafspraken voor collegas die ouder zijn dan 55 jaar. Deze afspraken dienden vertaald te worden naar de situatie dat álle afdelingen van het hoofdkantoor in Gouda naar Almere worden overgeheveld. Op 2 november jl. is over deze aanpassingen een principe-akkoord bereikt.

De aanpassingen betreffen zowel het Sociaal Plan 2001-2003 Start Holding en de Verplaatsingsregeling 2003 Start Holding. Beide regelingen zijn van toepassing.

In de personeelsbijeenkomst op 22 september in Gouda, hebben we uitvoerig met elkaar geïnventariseerd wat de mogelijkheden zijn voor de collegas uit Gouda en Hoogeveen.

Op grond daarvan zijn in de afgelopen periode voorstellen uitgewisseld met uw directie en kon op 2 november tot een principe-akkoord worden gekomen. Het principe-akkoord is overeengekomen onder de voorwaarde dat als in de toekomst toch de schadeloosstelling verrekend dient te worden met WW-rechten, er opnieuw tussen partijen onderhandeld zal worden om de gevolgen hiervan op te vangen.

De overeengekomen aanpassingen op het Sociaal Plan en de Verplaatsingsregeling willen we graag opnieuw in een personeelsbijeenkomst bespreken en aansluitend in een ledenvergadering in stemming brengen. Het overeengekomen principe-akkoord zal eind volgende week door de directie worden verspreid.

Deze personeelsbijeenkomst zal plaatsvinden op:

16 november 2004 vanaf 9.30 uur in het bedrijfsrestaurant op het hoofdkantoor te Gouda.

Na afloop van de personeelsbijeenkomst zal het principe-akkoord worden voorgelegd aan de leden. Als u mee wilt beslissen, moet u dus wel lid zijn!

Informatie
Voor vragen en opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsflits kunt u contact opnemen met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer (023)5670686 of mail direct h.gerding@cnvdibo.nl

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn van CNV Dienstenbond kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer (023)5651052. Doe het wel snel. Het levert direct stemrecht op, in de vergadering op 16 november!