Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 november 2004

Fietsendief opgepakt

Verdachte aangehouden na diefstal van een fiets

Enschede

Woensdagmiddag 3 november zag een getuige dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een fiets bij het NS-Station in Enschede. Het slot van de fiets werd geforceerd, waarna een van de mannen er op de fiets vandoor wilde gaan. De getuige wist van wie de fiets was en alarmeerde de eigenaar. Samen gingen zij achter de dader aan. Zij wisten de man tegen te houden en met behulp van omstanders onder bedwang te houden. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan politieagenten, die de man - een 40-jarige Enschedeër - omstreeks 16.15 uur op het Stationsplein aanhielden. Van de tweede man ontbreekt nog elk spoor. Tegen de 40-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. De man bleek een veelpleger te zijn en is inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten. Verder bleek hij nog 113 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben en een boete van E 180,- te hebben openstaan. (bps: 04-136381)

Hennepkwekerij ontmanteld

Politie ontmantelt hennepkwekerij met 242 planten

Enschede

Woensdagmorgen 3 november trof de politie op de zolder van een woning aan de Grote Beerstraat in Enschede een professionele hennepkwekerij aan met 242 nagenoeg oogstrijpe planten. De 51-jarige bewoner werd omstreeks 10.00 uur aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en zullen vernietigd worden. (bps: 04-136133)

Diefstal bedrijfsbus

Man doet aangifte van diefstal van een bedrijfsbus met hierin enkele tienduizenden euro's aan gereedschap en materiaal

Hengelo

Woensdag 3 november werd tussen 11.00 en 11.15 uur een witte Hyandai H200 met kenteken 17-VN-BB gestolen aan de Ainsworthstraat in Hengelo. De aangever, een 31-jarige man uit Hengelo, was daar aan het werk en had de bedrijfsbus voor een woning geparkeerd. Opvallend aan de witte bedrijfsbus is de blauwe opschrift 'Huiskes Loodgietersbedrijf'. In de bus zaten voor enkele tienduizenden euro's aan gereedschap en materiaal. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (bps: 04-136218)

Verkeerscontrole

Bij verkeerscontrole werd met name gelet op snelheid en dragen van de autogordel

Haaksbergen

Woensdag 3 november hield de politie van 10.00 tot 15.00 uur een verkeerscontrole aan de Beckummerweg in Haaksbergen. De controle was met name gericht op de snelheid en op het dragen van de autogordel. In totaal werden 107 voertuigen gecontroleerd en 24 processen-verbaal opgemaakt voor: . 18x overschrijding snelheid. Toegestane snelheid is hier maximaal 60 km per uur, hoogst gemeten snelheid was 101 km per uur . 5x voor het niet dragen van een autogordel . 1x niet handsfree bellen (bps: 04-136313)

Aanrijding met letsel

Bestuurder scooter raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Almelo

Woensdag 3 november vond omstreeks 13.00 uur een aanrijding plaats tussen een scooter en een personenauto op de kruising Violierstraat/Irisstraat in Almelo. Een 22-jarige man uit Brussel reed in zijn auto op de Irisstraat en kwam in aanrijding met een voor hem van links komende scooter, bestuurd door een 17-jarig meisje uit Almelo. Het 17-jarig meisje liep een lichte hoofdwond op en werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De toedracht van het ongeval is nog niet geheel duidelijk en zal door de politie nader onderzocht worden. (bps: 04-136264)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt teveel alcohol gedronken te hebben en wordt de politie aangehouden

Nijverdal

Donderdag 4 november controleerden politieagenten omstreeks 00.45 uur op de Bachlaan een bestuurder van een auto. Het kenteken van de auto bleek geschorst, de auto niet verzekerd en niet gekeurd. Een blaastest wees uit dat de bestuurder, een 21-jarige man uit Nijverdal, onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,5 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-136509)

Overladen aanhanger

Gewicht van de aanhanger blijkt met 275% overschreden te zijn

Vriezenveen

Politieagenten controleerden woensdagmiddag 3 november omstreeks 13.50 uur een auto met aanhanger op de Aadorpweg in Vriezenveen. Het bleek te gaan om een zelfbouw aanhanger, die niet gekeurd was en geen eigen kenteken had. Bij deze aanhangwagens geldt een maximaal gewicht van 750 kg. Na meting op de weegbrug bleek de aanhangwagen 2820 kg te wegen, hetgeen inhoudt een overschrijding van 276%. De bestuurder van de auto, een 24-jarige man uit Wielen kreeg een bekeuring van E 320,-. (bps: 04-136367)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --