Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


4 november 2004


Onderwerp: onderzoek schuurbrand in Gaanderen.


De brand van verleden week (24/10) aan de Lovinkweg in Gaanderen waarbij een boerenschuur en de daarin gestalde landbouwvoertuigen in vlammen opgingen lijkt niet het werk van een pyromaan.


Er zijn geen concrete aanwijzingen die richting brandstichting wijzen. De oorzaak is mogelijk gelegen in de ontbranding van een machine die eerder op de avond nog gebruikt is. Dit laatste is niet met 100 % zekerheid te zeggen, aangezien er door de verwoestende werking van het vuur veel informatie verloren is gegaan.


De technische recherche en personeel van een expertisebureau hebben de afgelopen week met man en macht gewerkt om duidelijkheid te krijgen over de brand. Naast de gedupeerden is er een uitgebreid buurtonderzoek gehouden en hebben agenten diverse direct betrok-kenen en hulpverleners gesproken.


Vooral de laatste categorie heeft aangegeven, dat men heeft getracht goederen uit de schuur te redden en hiervoor de deuren moest forceren, waardoor brandstichting van buitenaf onwaarschijnlijk lijkt. Ook gaf het brandverloop in de schuur geen directe aanleiding om van een pyromaan uit te gaan.


De eigenaar is inmiddels in kennis gesteld over de bevinden van het onderzoek.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --