Ingezonden persbericht


Legale muziekdiensten zo lek als een mandje.

Haarlem 4 november 2004 - Veel legale muziekdiensten zijn zo lek als een mandje. Dat bewees een redacteur van Computer Idee die in een mum van tijd voor 13 cent een complete cd wist binnen te halen bij de nieuwe muziekdienst van Microsoft, MSN Music.

De muziekindustrie is overgegaan tot het aanbieden van deze diensten om het gratis downloaden van muziek via programma s als KaZaA tegen te gaan. Bij de meeste muziekdiensten kan de klant kiezen uit het beluisteren van een nummer voor 1 cent of het downloaden van datzelfde nummer voor 99 cent. Het eenmalig beluisteren van een complete cd van 13 nummers kost 13 cent, het downloaden van diezelfde cd ongeveer 10 euro.

Beveiliging tegen ongeoorloofd kopiëren staat bij de diensten hoog in het vaandel. Met behulp van de technologie DRM (Digital Rights Management) bepaalt de platenmaatschappij of en hoe vaak een nummer kan worden gekopieerd naar een andere pc en een draagbare muziekspeler en of en hoe vaak het op een cd gebrand kan worden.

Computer Idee ontdekte desondanks een flink gat in de beveiliging waardoor het mogelijk is om voor een minimaal bedrag toch een complete cd of losse nummers binnen te halen. Hoe de redactie dat deed, is te lezen in Computer Idee nummer 24, die vanaf maandag 8 november in de winkel ligt.

Over Computer Idee
Computer Idee is een uitgave van VNU Business Publications en Sanoma Uitgevers (beide 50% belang) en wordt geproduceerd binnen VNU Business Publications. In maart 1998 verscheen de eerste editie van Computer Idee. VNU Business Publications (VNU BP) is een onderdeel van VNU, een wereldwijd uitgeef- en informatieconcern. VNU BP is een toonaangevende uitgeverij, gespecialiseerd in vak- en publieksinformatie, en maakt aansprekende titels als Intermediair, Technisch Weekblad, PCM 'het Personal Computer Magazine', Computable en Management Team.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Ingezonden persbericht