Gemeente Sneek


Bruggen in woonwijk de Oudvaart
Ingenieursbureau voor productvormgeving Delft (Ipv Delft) gaat voor de gemeente Sneek voet- en fietsbruggen en steigers maken voor nieuwbouwwijk in aanbouw De Oudvaart. Ipv Delft kwam als beste uit de bus bij een aanbestedingsprocedure. Vijf bedrijven maakten een ontwerp voor de bruggen en steigers aan de hand van de eisen van de gemeente. Het ontwerp van Ipv Delft sprong er duidelijk uit en zal naar mening van de jury van alle aanbestedingen de hoogste bijdrage leveren aan de kwaliteit van het openbaar gebied.

In het centrale deel van woonwijk De Oudvaart worden drie zogenaamde opvaarten gegraven. Aan deze opvaarten komen kavels beschikbaar met eigen aanlegplaats. Dwars door dit centrale deel is een langzame verkeersroute geprojecteerd die vanaf de entree in noordelijke richting de wijk inloopt. Ter plaatse van de opvaarten worden de voet- en fietspaden voorzien van bruggen. De bruggen worden in staal uitgevoerd en hebben een moderne uitstraling. Midden 2005 worden de bruggen geplaatst.

Verder worden in de Oudvaart drie stalen steigers geprojecteerd. De steigers dienen als rust- en kijkplek voor de bewoners van het plan De Oudvaart en verder als tijdelijke aanlegplaats voor bewoners en passanten.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 3-11-2004