Persbericht

Wijk bij Duurstede, 4 november 2004

Accountancy groene sector gaat online

Vele duizenden ondernemingen in de land- en tuinbouwsector stappen de komende jaren over op online accountancy. Dit vooruitzicht is reëel geworden na de overeenkomst van LTB Adviseurs en Accountants B.V. - een van de grootste Nederlandse accountantsorganisaties - met Twinfield, de grootste aanbieder van online accountancy in het land.

LTB Adviseurs en Accountants verlenen hun diensten in relatie tot zo'n dertienduizend administraties hoofdzakelijk in de groene sector. Door de overeenkomst met Twinfield is het voor deze bedrijven gemakkelijk geworden over te stappen naar volledig online beheren van hun administratie. Onderdeel van de overeenkomst is dat elke bestaande administratie letterlijk binnen 24 uur wordt omgezet naar een volledig online administratie. Dit om achterstanden te voorkomen. Door over te stappen op online accounting hoeft vervolgens nooit meer software te worden aangeschaft, behoort het maken van eigen back-ups tot het verleden en is de administratie via internet overal op te roepen. Bovendien blijken accountants, omdat zij sneller en gedetailleerder inzicht kunnen krijgen in de boekhouding van hun klanten, veel beter in staat op tijd de juiste adviezen te geven. Naast het per directe aanbod van online boekhouden, zal LTB Adviseurs en Accountants in het eerste kwartaal van 2005 ook de salarisverwerking voor haar relaties online aanbieden.

Het online boekhouden is in Nederland enorm in opmars. Zo ziet Twinfield, die inmiddels gebruikers in meer dan vijftien landen telt, het aantal klanten van haar online diensten per zes maanden verdubbelen. Veel bedrijven blijken af te willen van de rompslomp rondom softwarepakketten, willen vanaf meerdere plekken bij hun administratie kunnen en willen dan van hun eigen accountant een up to date beeld hebben van de financiële gegevens. LTB Adviseurs en Accountants verwacht dat in het eerste jaar zo'n 2.000 administraties in de groene sector de stap naar online accounting zullen maken. Uiteindelijk is het de verwachting dat de voordelen van online administreren er voor zullen zorgen dat alle bedrijven de overstap gaan maken.

LTB Adviseurs en Accountants is een adviesorganisatie die met name is gespecialiseerd in de groene sector en het midden- en kleinbedrijf. Het complete dienstenpakket bestaat uit accountancy, administratieve dienstverlening, belastingadvies, bedrijfsadvies en advisering over lonen, subsidies, sociale verzekeringen en personeelszaken.

Twinfield is een internationale webdienst voor real-time boekhoudingen, project-, uren- en onkostenregistraties, rapportage, budgettering, kredietbeheer, salarissen en facturatie. Gebruikers kunnen inloggen op het Twinfield systeem vanaf iedere plaats en op ieder gewenst tijdstip via een beveiligde internetverbinding. De diensten van Twinfield zijn volledig ontwikkeld voor gebruik over het internet (webarchitected) en zijn uitsluitend online beschikbaar. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Twinfield is marktleider in Europa.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Twinfield: de heer André Kwakernaat (tel 030-2982242) of LTB Adviseurs en Accountants B.V.: de heer Ruud de Graaf (0252 430 200). U kunt ook kijken op www.twinfield.com of www.ltb.nl .