Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Oosterbeek - vrouw gewond na aanrijding met fietser
Publicatiedatum: 04-11-2004

Een 81-jarige vrouw uit Oosterbeek is woensdagmiddag gewond geraakt nadat ze op de Utrechtseweg in haar woonplaats was aangereden door een fietser. Het slachtoffer wilde rond half drie het zebrapad oplopen om de rijbaan over te steken. Op dat moment naderde er een twaalfjarige jongen op de fiets, een plaatsgenoot van het slachtoffer, die de overstekende vrouw niet meer kon ontwijken. Beiden kwamen te vallen en liepen verwondingen op. De verwondingen van de jongen bleken mee te vallen, de 81-jarige vrouw is per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - politie zoekt getuigen van tasjesroof

Publicatiedatum: 04-11-2004

De Renkumse politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof op de Dorpsstraat. Daar werd woensdagmiddag rond drie uur een 61-jarige vrouw uit die plaats van haar portemonnee bestolen. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een man en een vrouw met een getinte huidskleur. Zij zouden het slachtoffer opdringerig hebben aangesproken kort nadat ze geld gepind had bij een geldautomaat. Kort daarop merkte de Renkumse dat haar portemonnee uit haar tasje verdwenen was. Nadat de man en vrouw vertrokken waren bleek er geld van haar rekening gehaald zijn. Gewaarschuwde agenten hebben nog vergeefs naar het verdachte duo gezocht. De politie vraag getuigen te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachten van heling opgepakt

Publicatiedatum: 04-11-2004

De politie in Arnhem heeft woensdagmiddag twee verdachten aangehouden op verdenking van heling en of diefstal. Op de Eusebiusbuitensingel zagen surveillerende agenten rond half vier een 22-jarige Arnhemmer lopen met een kettingzaag en een zak vol computerapparatuur. De Arnhemmer, een bekende van de politie, werd aan een controle onderworpen waarbij het vermoeden rees dat de goederen die hij bij zich gestolen waren. De man werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De goederen werden in beslag genomen. Datzelfde lot was later op de avond een 31-jarige plaatsgenoot beschoren. Ook hij werd op straat aangetroffen met een partij goederen waarvan de herkomst twijfels opriepen bij surveillerende agenten. Zo droeg de man twee splinternieuwe boormachines in originele verpakking bij zich. Over de herkomst had hij geen redelijke verklaring, waarop ook hij werd aangehouden. De man verklaarde later de boormachines te hebben gestolen en is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - snelheidscontroles in IJsselwaarden

Publicatiedatum: 04-11-2004

De politie van de unit IJsselwaarden (waaronder de plaatsen Velp, Rheden, Dieren en Doesburg) heeft woensdag op verschillende plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd. Daarbij werden in totaal 179 bekeuringen uitgedeeld. Hieronder een overzicht:

- Op de Zutphensestraatweg in Spankeren werd tussen tien voor vier en half acht 's avonds een snelheidscontrole gehouden. Van de ruim 4500 gecontroleerde bestuurders reden er 53 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.
- In Dieren werd op de Kanaalweg gecontroleerd. Dat gebeurde tussen half vijf en tien voor zes. Van de ruim 800 gepasseerde voertuigen reden er 98 harder dan de voorgeschreven 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u. De meeste overtreders (60) zaten in de categorie overschrijdingen t/m 10 km/u.

- Op de Arnhemsestraatweg, ook in Dieren, werden bij een snelheidcontrole nog eens 8 bestuurders geflitst. De controle vond plaats tussen kwart over acht en half tien 's avonds. Tussen die tijdstippen passeerden 460 voertuigen de radar. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

- Tussen half acht en half tien werd ook nog gecontroleerd op de Burgemeester de Bruijnstraat in Dieren. Daarbij werden 11 bestuurders beboet die te hard hadden gereden. De hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 88 km/u, terwijl 50 daar de limiet is.

- In Doesburg werd gedurende de avonduren gecontroleerd op de F. D. Rooseveltsingel en Zomerweg. Op de Rooseveltsingel liepen 4 hardrijders tegen de lamp op een totaal aantal van 42 passanten. Op de Zomerweg bedroeg het aantal snelheidsovertredingen 5. daarbij werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 86 km/u.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina"s van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden