Stad Utrecht, 11.20 uur

Utrecht 04-11-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Onder invloed

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 03.10 uur heeft de politie op de Einsteindreef een 45-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau wees de ademanalyse 730 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op woensdagavond heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie het verzoek om naar het Gildenkwartier te gaan, omdat een 25-jarige vrouw uit Utrecht een winkeldiefstal had gepleegd. Ter plaatse bleek dat de verdachte een televisie ter waarde van ongeveer 650,- had willen stelen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Babbeltruc

UTRECHT Op woensdagmiddag is een vrouw bestolen door twee onbekende vrouwen.

Omstreeks 14.45 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Pijnboomstraat te gaan, omdat een vrouw uit Utrecht (leeftijd onbekend) bestolen was van geld. Zij bevond zich in haar woning toen er werd aangebeld. Voor de deur stond een jonge vrouw en vroeg om een kopje suiker. Ook vertelde zij de vrouw dat zij boven haar ging wonen. Vervolgens liep zij met haar naar binnen om suiker te pakken. Dit was de kans om voor een andere onbekende vrouw naar binnen te gaan en het huis te doorzoeken. Opeens zag de bewoonster de andere onbekende vrouw in haar slaapkamer staan die bezig was haar kast te doorzoeken. Op dat moment vluchtten de twee vrouwen. De bewoonster is onder andere bestolen van geld.

Signalement van de vrouw die voor de deur stond en verzocht om een kopje suiker:

Licht getinte vrouw, 20-30 jaar, ongeveer 1.70 meter, lang donker haar los gedragen. Zij droeg een zwarte lange rok, platte schoenen en een beige regenjas.

Signalement van de vrouw die later binnen kwam:

Licht getinte vrouw van ongeveer 17-18 jaar oud, 1.60-1.65 meter lang, donker lang haar strak naar achteren gedragen. Zij droeg een zwarte leren jas.

De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van deze diefstal omstreeks 14.45 uur. Getuigen kunnen zich melden bij Politie Utrecht Noord via 0900-8844.

Diefstal uit auto

UTRECHT- Op woensdagochtend werden twee verdachten aangehouden voor inbraak in een auto. Omstreeks 19.00 uur werd er ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Amsterdamsestraatweg. Na de melding keken agenten uit naar de verdachten. Met een goed signalement op zak werden twee 15-jarige jongens uit Utrecht aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Autogordelcontrole

UTRECHT / DE BILT Woensdagmorgen 3 november hield de politie van 9.30 tot 11.00 uur een autogordelcontrole op het Oudenoord in Utrecht. In totaal werden 180 bestuurders gecontroleerd en werden 18 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordelgordel. Eén bestuurder belde niet handenvrij en kreeg daarvoor een bekeuring.

Om 11.15 uur verplaatste de controle zich naar de Biltse Rading in De Bilt. Tot 12.15 uur werden 90 bestuurders gecontroleerd en kregen 9 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van hun gordel.