Binnensticht 11.45 uur

Utrecht 04-11-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Autogordelcontrole

UTRECHT / DE BILT Woensdagmorgen 3 november hield de politie van 9.30 tot 11.00 uur een autogordelcontrole op het Oudenoord in Utrecht. In totaal werden 180 bestuurders gecontroleerd en werden 18 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordelgordel. Eén bestuurder belde niet handenvrij en kreeg daarvoor een bekeuring.

Om 11.15 uur verplaatste de controle zich naar de Biltse Rading in De Bilt. Tot 12.15 uur werden 90 bestuurders gecontroleerd en kregen 9 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van hun gordel.

Verdachte bedreigt politieagenten

UTRECHT Op dinsdag 2 november omstreeks 23.20 uur kreeg de politie de melding binnen dat een man in overspannen toestand een woning op de Laan van Vollenhove had verlaten. De man zou een mes mee hebben genomen.

Ter plaatse troffen agenten in de omgeving de man aan. Hij bedreigde de agenten met een breekijzer en sloeg met het breekijzer de voorruit van een politieauto in. Hierna vluchtte de man een flat in. Door agenten werd de flat afgezet. Ook werd een politiehond ingezet om de flat te doorzoeken. De man werd bij de hoofdingang aangetroffen. De verdachte, een 36-jarige man uit Zeist, bedreigde een agent met een mes. Hierop richtte de agent zijn wapen op de man en waarschuwde hem het mes te laten vallen. De man deed dit niet en kwam op de agent aflopen. Hierop werd de man verschillende malen gepepperd. De verdachte werd aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.