Politie Zuid-Holland-Zuid

04/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

04-11-2004 - Persberichten District I

RIJBEWIJS
DORDRECHT- Een 41 jarige man uit Rotterdam is door politieagenten bekeurd. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 3 oktober 2004, omstreeks 10.30 uur, op de Keplerweg. De man werd tijdens een controle bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Na controle bleek dat hij nog een vonnis had openstaan en dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Na verhoor is hij met een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs heengezonden.

BEDREIGING
DORDRECHT- Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Dordrecht zijn aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 3 november 2004. Het tweetal bedreigde op dinsdagochtend, 2 november 2004, op de Eulerlaan een 15-jarige jongen uit Dordrecht met een vuurwapen. Tijdens onderzoek troffen de agenten het wapen aan. Het bleek te gaan om een zwart imitatie pistool. De bedreiging werd gedaan na een eerdere ruzie. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de bedreiging.

DRUGS EN VIER AANHOUDINGEN
DORDRECHT De politie heeft drugs gevonden en vier mensen aangehouden. Na onderzoek gingen agenten op woensdag 3 november 2004 naar de Wieldrechtse Zeedijk in Dordrecht. In drie kleine loodsen vonden zij hennepkwekerijen. Een was ontmanteld. In de tweede stonden ruim 500 planten en in de derde ruim 300. De politie hield bij de kwekerijen twee mannen van 26 en 32 jaar aan. In de woning van een 43-jarige vrouw uit Dordrecht vonden politiemensen ongeveer 100 gebruikershoeveelheden cocaïne en 8 kilo hasj. De agenten hielden de vrouw ook aan. Naast de drugs vond de politie een mogelijk gestolen fiets en bromfiets en een partij kleding. Onderzoek moet uitwijzen of de kleding van diefstal afkomstig is of omdat het om valse merkkleding gaat. In de avond meldde zich verdachte nummer vier bij het politiebureau aan de Nassauweg. Het gaat om een 46-jarige man uit Dordrecht. Agenten hielden hem aan. Het onderzoek stond onder leiding van een Rechter-commissaris en er was ook een Officier van Justitie aanwezig.

AANHOUDING FRAUDE
DORDRECHT Een 44-jarige man uit Dordrecht is op woensdag 3 november 2004 aangehouden. De rechter had op donderdag 30 september 2004 de onmiddellijke gevangenneming bevolen van deze man. Verder sprak de rechtbank op die dag een veroordeling uit van vier jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf tegen de 44-jarige. Deze straf kreeg de Dordtenaar na een onderzoek tegen hem op het gebied van fraude, oplichting en bedreiging. De politie vond de 44-jarige in Breda. De agenten hielden hem aan en droegen hem over aan de politie in Dordrecht.

DRONKEN OVERLASTGEVER AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Na klachten over overlast van buurtbewoners heeft de politie in de vroege ochtend van 4 november polshoogte genomen aan de Huygensstraat te Dordrecht. Daar troffen zij een man aan die dronken was en tegen de deur van een woning stond te trappen. Daarop is de 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens overlast van dronkenschap. Na opmaken van proces verbaal is hij heengezonden.

BEROVING
DORDRECHT In de nacht van 4 november is een 23-jarige Dordtse vrouw beroofd van haar tas op de Talmaweg nadat zij rond 0.00 uur terugkeerde van een verjaardagsfeestje, fietsend in de richting van de Thorbeckeweg. Zij belde hevig overstuur aan bij een buurtbewoner, die de politie waarschuwde. Zij was bedreigd door een donker uitziende man, die uit een donkerkleurige personenauto stapte, mogelijk een Opel Astra. In zijn hand hield hij een groot mes. Zij gaf meteen haar tas af, waarin haar portemonnee en haar GSM zaten. De man stapte daarop weer in zijn auto en reed weg. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen kunnen wat zij gezien hebben, melden via (0900) 88 44.