041104-1

Eindhoven 04-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man bespoten met bijtende vloeistof

Een man van 35 jaar uit Eindhoven is donderdagochtend rond 1.45 uur aangevallen op de Jacob van Maerlantlaan. Toen hij daar liep, werd hij aangesproken door een man op een fiets. Die spoot plotseling een bijtende vloeistof in het gezicht van de Eindhovenaar en vroeg om geld. Het slachtoffer is weggerend zonder iets af te geven, waarna de dader er vandoor ging. Het ging om een man met een oost-Europees uiterlijk en zwart stekelhaar. Hij droeg een leren jas en was op een fiets. Mensen die iets hebben gezien, worden verzocht te bellen met de politie in Eindhoven via 0900-8844.

Eindhoven: Bekeuringen bij roodlichtcontrole

Op de Floralaan West is donderdagochtend tussen 7.00 en 8.30 uur een roodlichtcontrole gehouden. Daarbij kregen 20 fietsers, twee automobilisten en twee bromfietsers een bekeuring omdat ze door het rood reden. Eén automobilist kreeg een bekeuring omdat hij geen gordel om had.

Eindhoven: Fietsendieven in kraag gegrepen

Twee Eindhovenaren in de leeftijd van 29 en 35 jaar zijn woensdag om 21.00 uur in de Raiffeissenstraat aangehouden. Ze worden verdacht van fietsendiefstal. De rijwielen werden op de Vestdijk gestolen. Toen een van de gedupeerden op zoek ging naar zijn fiets, zag hij de twee mannen ter hoogte van de Dommelstraat aan fietsen sleutelen. Een van de rijwielen betrof zijn eigen fiets. Samen met een getuige wisten ze de fietsendieven in de Raiffeissenstraat tegen te houden. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft ze kort daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Hennepknippers in woning aangehouden

In een woning in Stratum zijn donderdagochtend omstreeks 2.00 uur zes verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van het knippen van hennep. Het gaat om een 18-jarige man uit Gemert, een 19-jarige uit Almere, twee 23-jarige mannen uit Helmond en een 26-jarige uit Eindhoven. De politie trof in de woning hennepmateriaal aan. Ze waren hennep aan het knippen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man verdacht van diefstal en/of heling auto

Een 20-jarige Eindhovenaar is woensdagavond om 20.40 uur in een woning in Woensel-Noord aangehouden. De politie beschikte over informatie dat de man wordt verdacht van diefstal en of heling van een gestolen personenauto die in de Oostendelaan stond geparkeerd. De verdachte zou met deze gestolen auto hebben gereden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Hennepkwekerij in woning, bewoner aangehouden

Een 41-jarige Helmonder is donderdagochtend omstreeks 4.30 uur in zijn woning in Helmond-Oost aangehouden. Op de zolder van zijn woning werden droogtafels en ongeveer 2800 gram gedroogde hennep aangetroffen. Het materiaal en de hennepplanten zijn in beslaggenomen. De man is ingesloten.

Helmond: Joyrider botst tegen lantaarnpaal

Een 18-jarige Helmonder is donderdag om 0.20 uur in de Azalealaan aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie een melding dat hij zonder toestemming de auto van zijn ouders had weggenomen. De man beschikte niet over een rijbewijs. Op de Churchilllaan zag hij de politie en probeerde te ontsnappen. Daarbij werden snelheden bereikt tot 140 km/u. De man reed daarbij ook op politievoertuigen in, waardoor er levensgevaarlijke verkeerssituaties ontstonden. Aan de achtervolging, die dwars door de stad plaatsvond, kwam een einde toen de joyrider op de Azalealaan tegen een lantaarnpaal botste. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Aarle Rixtel: Dronken automobilist aangehouden na aanrijding

Een man van 37 jaar uit Aarle Rixtel is woensdagavond rond 20.30 uur aangehouden in zijn woning. Hij zou met zijn auto rond 20.00 uur op de kruising Bosscheweg/Janssensstraat geen voorrang hebben verleend aan een 41-jarige automobiliste uit Aarle Rixtel, waarna de twee autos tegen elkaar botsten. Daarbij raakte niemand gewond. De verdachte is vervolgens doorgereden. Via het kenteken van de auto kwam de politie hem op het spoor, waarna hij thuis werd aangehouden. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van bijna 2,70 te hebben. Hij had bovendien geen geldig rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.