Politie Amsterdam-Amstelland

Brand op woonboot
4-11-2004. Donderdagmorgen rond halfzeven rukten hulpverleningsdiensten uit voor een brand op een woonboot. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Een van de twee aanwezigen raakte lichtgewond. Hij had ademhalingsproblemen. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat een brandende kaars de oorzaak is geweest van de brand. Prostituee beroofd: dader gepakt

4-11-2004. Woensdagavond rond kwart over negen arresteerde de politie op de hoek Brouwersgracht/Langestraat een 21-jarige man. Hij had kort daarvoor een prostituee van haar handtas beroofd.

Rond kwart over acht bezocht de man op het Singel een prostituee. Na afloop wilde hij een deel van zijn geld terug. Toen de vrouw geld uit haar handtas pakte, rukte de man de tas en het geld uit haar handen en rende weg. Politiemensen zagen de man rennen met een tasje. Toen zij hem achterna gingen, gooide hij dit weg. Daarna werd hij aangehouden.
---


---

Bewoner overleden na ontploffing

4-11-2004. Hulpverleningsdiensten rukten woensdagmiddag uit na een ontploffing in een woning aan de Rechtboomsloot. Omwonenden troffen het levenloze lichaam van de ongeveer 70-jarige invalide hoofdbewoner aan. Medische hulp mocht niet meer baten.

De brandweer had de beginnende brandsnelondercontrole.Onderzoek door de technische recherche wees uit dat het een geval van zelfdoding betrof.

---
Schietincident in Zuidoost

4-11-2004. Woensdagmiddag rond halfdrie kwam een melding binnen van een schietincident bij de flat Gravestein in Amsterdam-Zuidoost.

Agenten troffen bij de flat een auto aan met drie inzittenden. Zij verklaarden te zijn beschoten door een aantal mannen. De ruiten van de auto waren stukgeschoten. Er vielen geen slachtoffers. De daders waren vervolgens weggereden in onbekende richting.

---