Dienstenbond CNV

Bod Sociaal Plan Triple P afgewezen
04-11-2004

Maandag 1 november jl. vond er een ledenvergadering plaats waar het bod van Triple P aan de orde is gesteld om het budget voor outplacement naar 75.000 te verhogen. Dit bod is unaniem afgewezen. Opnieuw is de heer Khaleghi gewezen op zijn toezegging het Sociaal Plan toch onverkort toe te passen.

Eigenlijk is deze afwijzing door de leden opmerkelijk. Het betekent immers een verruiming van mogelijkheden voor mensen die op de ontslaglijst staan(!)

Het lijkt dat de motivatie van de directie om tot dit bod te komen hieraan debet is.

Immers, de directie van Triple P is namelijk tot het aanbod van verhoging van het outplacementbudget overgegaan in de hoop dat daarmee het Sociaal Plan "Rightsizing" alsnog door de leden van de bonden wordt geaccepteerd met als waarschijnlijk gevolg dat Triple P daarmee uiteindelijk veel advocaatkosten bespaart.

De begeleiding in het kader van outplacement die nu voor de medewerkers van Triple P plaatsvindt wordt geheel gefinancierd door het UWV. Met andere woorden, Triple P heeft er nog geen euro bijgelegd. Aangezien het subsidie-budget van het UWV beperkt is zal naar verwachting op korte termijn worden gevraagd naar meer financiële middelen.

We zijn erg benieuwd of de heer Khaleghi dan zijn toezegging nakomt.

Aanmelding voor dit outplacement betekent niet dat u automatisch akkoord gaat met uw ontslag. Verre van dat. Wij raden het u ten zeerste aan de geboden begeleiding te accepteren.

Hoe verder?
Wij hebben de directie van Triple P geschreven geen prijs meer te stellen op overleg met betrekking tot dit Sociaal Plan. De verhoging van het outplacementbudget was door Triple P geformuleerd als eindbod. Tenzij Triple P alsnog met een werkelijk substantieel bod komt is er geen enkele reden om voor het collectief overleg te voeren.

Intussen kunnen onze juristen gewoon verder gaan met hun werk de verweerschriften voor de ontslagaanvragen zo goed mogelijk op te stellen. Het laatste woord is dan aan het CWI of de Kantonrechter. Wij stellen ons voor dat deze hele gang van zaken niet zomaar aan de achterblijvende medewerkers van Triple P voor bij gaat. Daarom vragen wij u om u in te spannen in het vinden van nieuwe leden voor CNV Dienstenbond bij Triple P.

CNV Dienstenbond komt bij uitstek op voor de belangen van de medewerkers bij Triple P zowel collectief als individueel en biedt bovendien professionele ondersteuning op arbeidsrechtelijk gebied. Wijs uw collegas op de voordelen van het lidmaatschap, waaronder gratis rechtsbijstand voor uw gezin en actuele informatievoorziening op veel gebieden. Werken bij Triple P zou juist nu voldoende aanleiding moeten zijn voor aanmelding!

Heeft u vragen of opmerkingen over deze info? U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder A. Kasper, telefoonnummer: (035)6460580 of per e-mail op hilversum@cnvdibo.nl