Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 4 november 2004

* KEUKENBRAND
ROTTERDAM - Woensdagavond rond elf uur brak in de keuken van een etagewoning in de Riebeekstraat brand uit. De negentienjarige bewoner zat naar het voetballen op de televisie te kijken en ging daar zo in op dat hij vergeten was dat hij de keuken een pan met patat op het gas had staan.
De brandweer maakte middelbrand en moest een naar het dak van de woning gevlucht echtpaar met vier kinderen met een ladderwagen in veiligheid stellen. Ook een echtpaar met een kind moest van het balkon van hun woning worden gehaald. De keuken brandde volledig uit.
Op de negentienjarige bewoner na konden alle bewoners van belendende woningen, nadat hun woningen waren gelucht, weer in hun woningen terugkeren.

* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Zeehavenpolitie hield van woensdagavond elf uur tot donderdagmorgen twee uur een alcoholcontrole op de N15 bij de Thomassentunnel. Zo'n 150 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Eén bestuurder had een slok teveel op en werd aangehouden.

* MEDEWERKER FILMPLOEG TE WATER
HOEK VAN HOLLAND - Woensdagavond omstreeks kwart voor twaalf raakte aan de Berghaven een 42-jarige man uit Abcoude, die deel uitmaakte van een filmploeg die beelden aan het schieten was over drenkelingen, zelf te water. Het slachtoffer stond op een pier, toen hij door gladheid viel en in het water terecht kwam. De man kon zich nog vastklampen aan een stang, waarna hij door personeel van het Loodswezen uit zijn benarde situatie werd gehaald. De man, die een paar schaafwonden opliep, werd ter plaatse door GGD-personeel onderzocht en behandeld.

* INVAL OVERLASTGEVEND DRUGSPAND
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek deed woensdagavond rond half tien een inval in een overlastgevend drugspand in de Nieuwe Hamelstraat na klachten van omwonenden. In de woning die werd gebruikt als deal- en gebruikerspand werden de 51-jarige bewoner en twee dealers (38 en 47 jaar) aangehouden. Tevens werden enkele tientallen grammen heroïne en cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.
De drie mannen werden voor nader verhoor en onderzoek op grond van de Opiumwet in verzekering gesteld.

* RUIM TWAALFHONDERD HENNEPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN BIJ

ONTMANTELINGEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid nam woensdag tijdens ontmantelingen van hennepkwekerijen in woningen aan de Zuidhoek, Frans Bekkerstraat en Grondherenstraat in totaal 1224 hennepplanten in beslag.
In de woning aan de Zuidhoek werden 500 henneplanten aangetroffen. Eneco-personeel constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af.
Naar aanleiding van stankklachten werd een onderzoek ingesteld in twee woningen in de Frans Bekkerstraat, waarbij 629 hennepplanten in beslag werden genomen. De 35-jarige bewoner werd op grond van de Opiumwet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Als gevolg van een hoge stroomafname werden in een woning in de Grondherenstraat 92 hennepplanten aangetroffen. De 43-jarige eigenaar werd aangehouden.
Alle in beslag genomen hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden vernietigd.