Erasmus Universiteit Rotterdam

Bedrijfskunde aan de EUR gooit de hoogste ogen

Internationaal georiënteerde studenten die graag bedrijfskunde willen gaan studeren, kunnen het beste terecht bij de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit blijkt uit het onderwijsvisitatie onderzoek onder de acht universitaire bedrijfskunde-opleidingen in Nederland. Dit onderzoek werd uitgevoerd door de Stichting Quality Assurance Netherlands Universities (QANU) van de Vereniging van Nederlandse Universiteiten (VSNU). Nederlands oudste en grootste bedrijfskunde-opleiding is volgens de visitatiecommissie ook verreweg de beste.

Niet alleen op internationalisering gooit de RSM hoge ogen. Over de hele breedte is de RSM goed beoordeeld. Ook categorieën als 'kwaliteit afgestudeerden' en 'externe contacten' zijn met hoge cijfers beloond. Met een gemiddeld cijfer van 7.6 scoort de opleiding veruit het hoogst van alle universitaire bedrijfskunde-opleidingen in Nederland. De visitatiecommissie beloont de
internationaliseringsinspanningen met een 9, de hoogste score van alle bedrijfskunde-opleidingen. Internationalisering heeft een zeer belangrijke plaats in de strategie van de RSM.
Rotterdam School of Management beschikt over een wereldwijd netwerk van toonaangevende business schools. Zo is de RSM lid van de 'Community of European Management Schools' (CEMS), een netwerk van 17 vooraanstaande business schools in Europa, en 'Partnership in International Management' (PIM). Hierdoor is het voor studenten mogelijk deel te nemen aan internationale uitwisselingsprogrammaâs bij de beste business schools over de hele wereld. Het in 2000 gestarte Engelstalige programma International Business Adminstration draagt zeker bij aan de internationale uitstraling. Inmiddels volgen studenten van 80 verschillende nationaliteiten dit programma. Op donderdag 4 november wordt voor de tweede keer de bachelorbul uitgereikt aan 141 studenten. Verder worden alle masterprogrammaâs in het Engels aangeboden.
De RSM is door de uitslag gesterkt in de overtuiging de concurrentie in het post-Bologna tijdperk met zowel binnen- als buitenlandse bedrijfskunde-opleidingen goed aan te kunnen.