Provincie Zuid-Holland

Wethouder uit Hillegom wordt waarnemend burgemeester in gemeente Warmond

De Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland heeft wethouder M. (Marc) J.D. Witteman uit Hillegom benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Warmond. Hij volgt per 13 januari 2005 waarnemend burgemeester mevrouw M.J. Vosjan op, die met pensioen gaat.

Deze week sprak de commissaris met fractievoorzitters van de gemeenteraad van Warmond over het voornemen om Witteman aan te stellen. Na een kennismaking met de kandidaat gaven de fractievoorzitters hun steun aan de benoeming. Vertrekkend burgemeester mevrouw Vosjan was vanaf 16 augustus 2000 waarnemer in de gemeente Warmond. Gelet op het lopende fusietraject tussen Warmond, Voorhout en Sassenheim besloot de Commissaris van de Koningin, de heer J. Franssen, de waarneming in Warmond te verlengen.

Witteman (lid van de PvdA, 43 jaar) blijft tot 13 januari zijn huidige functie als wethouder in de gemeente Hillegom vervullen. Behalve wethouder - verantwoordelijk voor onder meer ruimtelijke ordening en economische zaken - is Witteman tevens lid van het algemeen en het dagelijks bestuur van het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland, waartoe ook Warmond behoort.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22