Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland Together-producten gaan Software Factories ondersteunen

~ nieuwe branchebenadering maakt softwareontwikkeling efficiënter en beter voorspelbaar ~

4 november 2004 Borland Software Corporation (NASDAQ: NM: BORL), een vooraanstaand leverancier van platformonafhankelijke oplossingen voor Software Delivery Optimization, heeft net als Microsoft Corp. en andere belangrijke spelers ondersteuning en toekomstplannen voor Software Factories aangekondigd. Software Factories is een nieuwe branchebenadering ter verbetering van softwareontwikkeling

Als onderdeel van Borland s ondersteuning voor Software Factories, heeft het bedrijf ook plannen aangekondigd om een domeinspecifieke modelleeroplossing te leveren die Unified Modeling Language (UML®)-mogelijkheden biedt binnen Microsoft Visual Studio 2005 Team System.

Vakmanschap is de basis van softwareontwikkeling, maar Borland is er daarnaast van overtuigd dat het efficiënter en beter voorspelbaar maken van het proces een hogere business value kan opleveren, zei Pat Kerpan, chief technology officer bij Borland. De Software Factory-benadering, die op maat gemaakte tools moet leveren en inhoud moet bieden, kan het ontwikkelproces laten evolueren en automatiseren. Op die manier kunnen ontwikkelaars zich concentreren op hun kerntaak, terwijl bedrijven hun voordeel doen met de waarde die automatisering kan bieden. Het op één lijn brengen van teams, processen en technologie is de ruggengraat van Borland s Software Delivery Optimization-visie.

Software Factories, die bestaan uit domeinspecifieke tools, processen en inhoud, beloven om herhaalbare en voorspelbare processen in softwareontwikkeling te automatiseren. Dit geeft teams de kans om zich meer te kunnen richten op het versnellen van de levering van kwaliteitsapplicaties en te verzekeren dat deze applicaties voldoen aan de gestelde eisen. Dit zijn de belangrijke principes van Software Delivery Optimization.

Om de creatie van Software Factories te versnellen, introduceerde Microsoft een aantal softwarecomponenten voor de ontwikkeling van op maat gemaakte ontwerptools voor Visual Studio 2005 Team System. Borland is van plan om eerst UML 2.0 te ondersteunen in zijn bestaande Together for Visual Studio .NET modelleeroplossing in de eerste helft van 2005. Borland verwacht Microsoft s recent aangekondigde componenten te gebruiken om soortgelijke mogelijkheden te ondersteunen in Visual Studio 2005 Team System zodra het beschikbaar is.

Als onderdeel van Borland s eigen inspanning om visueel ontwerp toegankelijker te maken, kondigde het bedrijf tevens een set van rolspecifieke modelleeroplossingen aan voor architecten, ontwerpers en ontwikkelaars. Borland s aanbod van Together modelleerproducten zijn ontworpen om geavanceerde modelleermogelijkheden te bieden via een gezamenlijk rolgebaseerd perspectief, wat het eenvoudiger maakt om ontwerpinformatie te onderzoeken, analyseren en communiceren. Met edities die Borland JBuilder®, Borland C++ Builder®, Eclipse en Micrsoft Visual Studio ondersteunen, transformeren deze Together-producten UML al naar domeinspecifieke talen.

Software Factories bieden een specifiekere en eenvoudigere benadering voor softwareontwikkeling dan UML en andere modelleringtalen vandaag de dag kunnen bieden, zei Rick LaPlante, general manager voor Visual Studio 2005 Team System bij Microsoft. Er zullen altijd klanten zijn die een meer rigoureuze benadering wensen voor virtueel ontwerp, zoals UML. Voor deze klanten zal Borland een modelleeroplossing bieden waarbij geprofiteerd kan worden van het beste van beide werelden.

Voor meer informatie over de nieuwe lijn van Borland Together modelleeroplossingen bezoekt u de website www.borland.com/together.

(490 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is opgericht in 1983 en een wereldwijd toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor software delivery optimization. Het bedrijf levert software en diensten die diverse teams, technologieën en processen met elkaar verbinden om de business value van software te maximaliseren. Meer informatie over de levering van kwaliteitssoftware op tijd en binnen het budget is te vinden op http://www.borland.com/software_delivery.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbour Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com